Özgür Özel: Murat Kurum’un İstanbul’un felaketi olmasına 16 milyon izin vermeyecek

Yayın tarihi: 15 Mart 2024 Cuma 10:09 pm - Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma 10:09 pm

Burdur’da konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “İliç’in felaketi olan Murat Kurum, maalesef Salda’nın felaketi oldu. Onun İstanbul’un felaketi olmasına 16 milyon İstanbullu 31 Mart’ta izin vermeyecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur’da Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz’in Proje Tanıtım Toplantısı’na katıldı. AKP’nin İstanbul Adayı Murat Kurum’a ‘Salda Gölü’ çıkışında bulunan Özel, şunları söyledi:

“Bence milli meselelerimizden biri, Salda Gölü. NASA’nın bile ilgi gösterdiği, son derece gizemli, önemli bir doğa harikası. Türkiye’nin en gözde doğal güzelliklerinden bir tanesi Salda Gölü’nün bulunduğu topraklardayız. Salda Gölü ile ilgili Yeşilova Belediye Başkanımızın verdiği mücadele, Yeşilova ilçe başkanımızın verdiği mücadele, CHP’nin örgütlerinin gösterdiği çevreci ve dayanışmacı mücadeleyi Burdur halkının önünde gönülden alkışlıyorum. Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen, ayak basmanın yasak olması gereken Salda Gölü’nü AKP zihniyetinin ne hale getirdiğini hep birlikte izledik. Millet bahçesi yapma hayaliyle o kıymetli sahili önce iş makinalarına ezdirdiler, ardından ihaleyle şirkete verdiler. Salda’nın toprakları kararmaya, rengi değişmeye, suları çekilmeye başladı. Şimdi İstanbul’a talip olan, geçtiğimiz günlerde İliç’teki 9 evladımızı yutan o liç yığılmasına ‘çevreye zararı olmaz’ diye imza veren, altın şirketinin faaliyet alanını tam beş kat büyütmesine imza atan, İliç’in felaketi olan Murat Kurum, maalesef Salda’nın felaketi oldu. Onun İstanbul’un felaketi olmasına 16 milyon İstanbullu 31 Mart’ta izin vermeyecek inşallah. Türkiye’nin Maldivlerine beton döken, asfalt döken bu anlayıştan İstanbul’u uzak tutmak lazım. Türkiye’nin neresinde bir güzellik varsa Murat Kurum’dan, onu atayan anlayıştan, Tayyip Erdoğan’dan uzak tutmak lazım.”

AKP Özgür Özel’in projesini kopyaladı

Kaynak: TELE1