AKP Özgür Özel’in projesini kopyaladı

Yayın tarihi: 15 Mart 2024 Cuma 12:32 pm - Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma 1:54 pm

Haber: CEREN URAL

Türkiye’de yüksek enflasyon altında ezilen emeklilere yapılan yüzde 49,25’lik zam asgari ücretin bile altında kaldı. Emekliler zam beklerken, AKP iktidarı tek maaşla geçinen emeklilere için, CHP  Genel Başkanı Özgür Özel’in de çağrısını yaptığı ‘Emekli Kart’ uygulamasını gündeme aldı.

Bozulan ekonomide hızla yükselen döviz kurları enflasyonu tetikledi. Artan enflasyon yurttaşın alım gücünü eritti. Yılbaşında emekli ve işçilere yapılan zamlar yeterli bulunmazken emekliye yapılan yüzde 49.25’lik zam asgari ücretin bile altında kaldı.

İmamoğlu: Her zaman emeklilerimizin yanında olacağız

Yerel Seçimler için sahaya inen AKP miting meydanlarında ekonomideki sorunlardan dert yurttaşlarla çokça karşılaşıyor. Sosyal medyada da dar gelirli yurttaşlar alım gücündeki erimeden isyan ediyor.

En temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan emekliler seyyanen zam beklerken AKP iktidarının masaya ‘Emekli Kartı’ uygulamasını aldığı ileri sürüldü. Söz konusu uygulamaya göre, emekli maaşı 10 bin TL ve daha az olan emeklilere, doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı için ‘Emekli kartı’ verilecek.

Düzenlemenin Ramazan Bayramı öncesi duyurulabileceği kaydedildi.

Özgür Özel: Erdoğan’ın emekliye verecek parası yoksa, emeklinin de verecek oyu yok

ASGARI ÜCRET İÇİN DE BENZER FORMÜL MASADA

İlerleyen süreçte aynı uygulamanın sadece asgari ücret geliri olan ailelere de yapılabileceğini, özellikle eğitim yardımı adı altında desteklerin verilmesinin planlandığını kaydetti.

ÖZEL ÇAĞRI YAPMIŞTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa’da yaptığı konuşmada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Emekliye bütçe yok’ sözlerini hatırlatarak ‘Emekli Kart’ çağırısını yapmıştı. Özel, Emekli Kart uygulaması için 780 milyon liraya ihtiyaç var diyerek, “Çok net olarak şunu ifade etmek isteriz, emekli karta ihtiyaç var. Emeklilerin kartına aradaki 7 bin 2 liranın hemen yüklenmesine ihtiyaç var. Bunun için de çok büyük bir paraya değil 780 milyon liraya ihtiyaç var” ifadelerini kullanmıştı.

AYNI PROJEYİ EKREM İMAMOĞLU AÇIKLAMIŞTI 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeniden aday gösterildiği seçimlerde İstanbullulara yaptığı açıklamalarda sadece emekli maaşı ile geçinen yurttaşlara 10 bin liralık yardımda bulunacaklarını açıklamıştı.

EMEKLİLER ZAM BEKLİYOR

Yılbaşında emekli maaşlarına yüzde 37.57’lik zam yapılmıştı. Ek zamla  bu oran 49.25’e yükseltilmişti. Ancak bu oran da asgari ücretin çok gerisinde kalması nedeniyle tartışmalara neden olmuştu. Emekli yurttaşlar yerel seçimler öncesi maaşlarına ek zam bekliyor.

(Haber Merkezi)

Kaynak: TELE1