Özgür Özel Muharrem İnce sorusuna yanıt verdi: Baba evinin kapısı pazarlıksız herkese açık

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 8:18 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 9:08 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili sorulan soruya yanıt verdi. Özel, CHP’nin kapısının İnce dahil herkese açık olduğunu söyleyerek, “pazarlıksız” notunu düştü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel TV100’de Muharrem İnce CHP’ye dönecek mi? Sorusuna yanıt verdi.

Özel şu ifadeleri kullandı: “Kapılar açılır. Kapıdan içeri girerken üye olursunuz. Bazıları üye bile olmaz. Pazarlıklar, mevkiler makamlar değil. CHP Atatürk’ün evidir. Burası CHP’ye üye olmayan herkese de açıktır. Baba ocağının tapusu bir kişiye aittir. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Buyursunlar gelsinler. Hepimiz geliriz geçeriz. Muharrem İnce”

MUHARREM İNCE’NİN İZMİR ADAYLIĞI İDDİASI

“Bir partinin genel başkanına belediye başkanlığı teklifi yapmadım. O tartışma kim tarafından ortaya atıldı gerçekten bilmiyorum.”

“EKREM İMAMOĞLU İLE SAĞLIKLI İLETİŞİMİMİZ VAR”

Özgür Özel İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili de konuştu. Özel, “Ekrem başkan ile aramızda şöyle bir ilişki var; birbirimizin bilmesi gereken her bilgiyi birbirimize iletiyoruz. Sağlıklı bir iletişimimiz var.” dedi.

“MUHARREM İNCE’YE CHP KUMPAS KURDU GİBİ GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILDI”

Özel, “Ciddi bir kumpas kurularak son seçimin mağdurlarından bir tanesi olarak Muharrem İnce, CHP’nin Genel Başkanı olarak bir adımı, daha sıcak bir daveti hak etmiyor mu” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Muharrem Bey’in yaşadığı sürece geriye dönüp bakıldığında o süreçte en büyük mağdurlardan bir tanesi de CHP’dir. Çünkü bizimle hiç ilgisi olmayan bir konuda sanki Muharrem İnce’ye kumpas kuran taraf CHP’ymiş gibi bir algı yaratmaya çalıştılar. Hadi gidin üstüne. Sonuna kadar gidin. Devletin bütün imkanları elinizde. Kim yapmış, kim çıkarmış, kim yaymış, kim paylaşmış? Yapın bunları. Seçim atmosferi geçtikten sonra hadi bu ipin ucunu sonuna kadar çeksinler, görelim. Bir kumpas kurulduğu doğru. Ben Muharrem Başkan’a o zaman da dayanışma duygularımı ifade ettim, her zaman ifade ederim. Hiç burada bir sıkıntım yok. Ona karşı yapılanlar evet kumpas ama kumpasın bir tarafı CHP’ymiş gibi göstermeye çalışmak -ki bunda kesinlikle ne İnce’yi ne partisini suçluyor değilim- Hadi Süleyman Soylu yapmıyordu, Ali Yerlikaya belli şeyleri sonuna kadar takip ediyormuş. Hadi takip etsinler, çıkarsınlar bakalım o kumpası kim kurmuş, niye kurmuş?”

SELVİ KILIÇDAROĞLU İLE NE GÖRÜŞTÜ?

Özgür Özel, kurultayda CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile yaşadığı diyaloğu anlattı.

Özel şu ifadeleri kullandı:

“39 vekilden bahsettim ben. Selvi hanım da ‘sen de oradaydın’ dedi. Ben de kendisine orada olmadığımı o komisyonda olmadığımı Engin Özkoç’un o komisyonda olduğunu söyledim. Ben sabah 8’de öğrendim dedim. Elini öptüm helalleştik. Televizyonlar ‘çok bağırdın ya’ diye yazdı.”

“İYİ PARTİ İLE İLGİLİ UMUDUMU KAYBETMİŞ DEĞİLİM”

Işık’ın “İYİ Parti ile ittifak talebiniz reddedildi ne hissettiğinizi merak ediyorum” sorusuna Özel’in yanıtı şu şekilde:

“Gayet iyi hissediyorum, ben üstüme düşeni yaptım. Türkiye bizden fedakârlık, iş birliği bekliyor o açıdan ben bir umut bekledim hala daha da umudumu kaybetmiş değilim. İttifak o geniş kapsamda olmaz ama yerele yetki verebilirim.”

Özgür Özel’den Meler mesajı: Türk Milleti adına özür dileriz

Kaynak: TELE1