Özgür Özel’den Meler mesajı: Türk Milleti adına özür dileriz

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 2:58 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 3:56 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hakem Halil Umut Meler’e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı nedeniyle kayrılabileceğinden endişe duyduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut’un oğlu Hassan Şeyh Mahmut’un çarparak ölümüne sebep olduğu motokurye Yunus Emre Göker’in ailesine yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

“ANNESİNİN SORDUĞU SORULARA CEVAP VEREBİLECEK HALDE DEĞİLİM”

Yunus Emre Göker’in ailesiyle yaptığı ziyaretin ardından Hassan Şeyh Mahmut’un kayrılabileceği endişesini ifade eden Özgür Özel, “Ben annesinin sorduğu sorulara cevap verebilecek durumda değildim. Bu sorulara bu ülkeyi yönetenlerin cevap vermesi gerekmektedir” dedi.

Özel şunları söyledi:

“Ama yabancı bir devlet adamının oğlu olduğu zaman bu nasıl bir ayrıcalık? Bu nasıl bir kamu yönetimi? Ben annesinin sorduğu sorulara cevap verebilecek durumda değildim. Bu sorulara bu ülkeyi yönetenlerin cevap vermesi gerekmektedir. Hem uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyet bu konunun takipçisi olmalıdır. Uluslararası hukuka göre suçu işleyen birisi ülkeyi terk etse de yapılacak çok şey vardır. Bunların cidden takip edilip edilmediğini göreceğiz. Şimdiye kadar ilgili ülkenin büyükelçiliğinden aileye bir ziyaret yapılmamasını hem Türkiye’ye karşı hem de aileye karşı bir nezaketsizlik olarak nitelendiriyoruz.”

“TÜRK MİLLETİ ADINA ÖZÜR DİLERİZ”

Özgür Özel, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın FIFA Kokartlı Hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırısının Türkiye’nin uluslararası itibarına yönelik bir saldırı olduğunu söyledi.

Faruk Koca’nın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı sebebiyle kayrılabileceği endişesini taşıdığını belirten Özgür Özel, Halil Umut Meler ve ailesinden saldırıyla ilgili tüm sorumlular ve Türk Milleti adına özür diledi.

Özel şu ifadeleri kullandı:

“Dün akşam hepimizi utandıran, hepimizi dünyaya rezil eden bir olayla karşı karşıya kaldık. Şimdi bütün dünya televizyonlarında Türkiye’de hem de dünyaca ünlü bir hakemimize atılan yumruk yetmiyor yere düşünce kendisine vurulan tekmeler konuşuluyor. Orada atılan her tekme Türkiye’nin uluslararası itibarına da atılmıştır. Orada atılan tekme vurulan yumruk hepimize vurulmuştur. Kişinin iktidar partisinden milletvekilliği yapması, Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahibi olması, benzer durumlarda geçmiş toplumsa travma yaratan meselelerde konunun toplumun gündeminden düşmesinden sonra kişilerin hemen kayrılması sonucu geçmiş pratiğimizde çok olduğu için hepimiz bundan endişeliyiz. Bu yapılan cezasını bulmalıdır. Biz o yumruk için, o atılan tekmeler için çok değerli hakemimizden, ailesinden bütün sorumlular adına Türk Milleti adına özür dileriz. Bu görüntülere sebep olanlar bunun hesabını vermelidir.”

Halil Umut Meler’in darbedilmesi sonrası Bahçeli’den TFF ve hakemlere çağrı! “Tekrar gözden geçirilmesini ümit ediyorum”

 

Kaynak: TELE1