Özgür Özel: Merdan Yanardağ’a uygulanan Mussoli’nin ön infaz yöntemi

Yayın tarihi: 21 Eylül 2023 Perşembe 11:44 am - Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe 11:44 am

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının Faşist İtalya döneminin Lideri Benito Mussoli’nin uyguladığı ön infaz yöntemi olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Genel başkanlığa aday olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Yeni Bir Sabah programına konuk oldu.

Özgür Özel, Silivri Cezaevi’nde dün TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala gibi isimlere yaptığı ziyaret hakkında konuştu.

“KALEMİYLE SAVAŞAN BİR ADAMIDIR”

Özel, Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının Faşist İtalya döneminin Lideri Benito Mussoli’nin muhaliflerine uyguladığı ön infaz yönteminin aynısı olduğunu söyledi.
Yanardağ’ın yurtsever bir insan olduğunu ve sözlerinin çarpıtıldığı kurgu videoyu izlediğinde videoya inanmadığını söyleyen Özgür Özel, Yanardağ için “Merdan Yanardağ üreten, kalemiyle savaşan bir adamdır” dedi.

“17 BASKI YAPAN KİTAP YAZMAK KOLAY MI?”

Özel şunları söyledi:

“Ne yapmış Merdan Yanardağ? Sadece ve sadece bir ironi yapmış ve niyetinin tam tersi bir algıyla yarın üç ay dolacak cezaevinde tutuluyor. Mahkeme gününde suçlu bulunsa yine yatarı yok. Yattığı her gün Merdan Yanardağ’ın özgürlüğünden çalınan bir gün.

Bu Mussoli’nin ön infaz yöntemi. Yani ceza almayacağını bilse de cezaevine koyuyor. Burada yattığı süre burnunu sürtmüş oluyor muhaliflerin. Merdan Yanardağ meselesinde bir cümle söyleyeyim: 62 saniye kestiler. Ben ilk o 62 saniyeyi izledim. Hoplaya zıplaya gidiyor. Bizim de çok başımıza geliyor. Bir cümle baştan sona değil. Bir başından bir sonundan. Dedim ki Merdan Yanardağ böyle bir şey söylemez. Biz biliriz Merdan Yanardağ’ı. Yurtsever bir insandır. Merdan Yanardağ kelimenin kalemin gücüne inanır. 17 baskı yapan kitap yazmak kolay mı? Bundan önceki kitabı 17 baskı yaptı. Son kitabı dördüncü baskısında. Merdan Yanardağ üreten, kalemiyle savaşan bir adamdır. O 62 saniyede üzerinden Türkiye’yi ayağa kaldırdılar ve sosyal medyanın gücü üzerinden tutuklama.”

Özgür Özel Silivri’de! “Terör örgütü elebaşını savunduğu iddiası Merdan Yanardağ’a yapışmaz”