Özgür Özel Merdan Yanardağ’a destek için Çağlayan’da

Yayın tarihi: 4 Ekim 2023 Çarşamba 11:11 am - Güncelleme: 4 Ekim 2023 Çarşamba 11:39 am

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, hukuksuzca tutuklu bulunan ve bugün yargılandığı davanın ilk duruşması görülecek olan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a destek için Çağlayan Adliyesi’ne geldi.

Hukuksuz bir biçimde 101 gündür cezaevinde tutulan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın yargılandığı davanın ilk duruşması öncesinde yüzlerce vatandaş, siyasetçi ve meslektaşları destek için Çağlayan Adliyesi’ne geldi.

Adliye önüne gelen isimlerden biri de CHP Genel Başkan Adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel oldu. Burada açıklamada bulunan Özel şunları kaydetti:

Bir kere daha Çağlayan Adliyesi’nin önündeyiz hep birlikteyiz omuz omuzayız. Bir kez daha Türkiye için utanca dönüşmüş olan fikir ve basın özgürlüğünün karşısında Saray’ın yargısının sindirme ve bastırma çabaları yüzünden yatarı olmayan bir suç için 100 gündür tutuklu olan bir gazetecinin bir aydının mahkemesi için buradayız. Merdan Yanardağ söylemediği sözlerin cımbızlanarak montajlanarak bağlamından kopartılarak ve sosyal medyada başlatılan bir linç girişimin iktidara müzahir basın organları tarafından gündemleştirilmesi sonucunda yargının hiç almaması gereken alamayacağı bir karaı almasıyla iddia edilen suçtan suçlu bulunsa dahi 1 gün bile cezaevinde yatmayacakken 100 gündür 100 gecedir Silivri cezaevinde. O yüzden Merdan Yanardağ izleyicilerinden Merdan Yanardağ sevdiklerin ailesinden mahkum 100 gün cezaevinde yattı. Birazdan onun adalete kavuşması için davasını takip edeceğiz. Elbette bugün onu alıp buradan gideceğiz.

Yattığı 100 gün Mussolini’nin ön infaz yöntemi olarak. Yani ülkeyi yöneten diktatör öyle istediği için suçladığı kişiden haz etmediği için. Ceza veremeyeceğini bile bile peşin peşin yatsın kendisine ve onun gibi muhaliflere ibret olsun diye Merdan Yanardağ’ın yattığı 100 boşa günü yargı tescil edecek. Muhalefet bir bütün olarak baskı kurmaya çalışanlara karşı onların karşında dimdik durmaya mücadele etmeye ve bundan sonraki süreçte benzerleri tekrarlanmasın diye omuz omuza durmaya devam edeceğiz. Bütün Merdan Yanardağ dostlarına ve Türkiye muhalefetinin tüm renklerine selam olsun.

“FİKRİN KARŞILIĞI YİNE FİKİRDİR SİLİVRİ DEĞİLDİR”

Özel TELE1’e yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

Programlarının hiçbirinde terörden teröristten yana olmamış, şehitlere ağlamış, bu ülkede gözü yaşlı kim varsa onun arkasında durmuş biridir. Oradaki bir buçuk dakikayı izlerseniz ve onu sadece servis edip ‘tutuklansın’ derseniz bu fırsatçılık. Oysaki cümlenin başı belli, sonu belli, niyet belli. En aykırı düşüncelerin bile söylenebilmesi, özellikle bütün ifadelerin birlikte değerlendirilmesi lazım. Kaldı ki en şok edici fikirler bile demokrasilerde söylenir. Fikrin karşılığı yine fikirdir. Eleştirinin karşılığı karşı eleştiridir. Böyle savcı değildir, hakim değildir, zindan değildir, Silivri değildir. Bunu kabul etmiyoruz.

TELE1 Merdan Yanardağ’ın kendi evi. Buradan Merdan Bey’i akşamki programına yetiştirmek üzere almaya geldik.

Merdan Yanardağ operasyonu böyle anlatmıştı…