Özgür Özel: Mehmet Ali Çelebi silah arkadaşlarını sattı

Yayın tarihi: 11 Ekim 2022 Salı 4:57 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 5:14 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’ye geçen Mehmet Ali Çelebi‘yi sert sözlerle eleştirdi. Özel, “Mehmet Ali Çelebi silah arkadaşlarını sattı.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına katıldı.
Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye geçmesini eleştiren Özel, şunları kaydetti:

“Çelebi parti değiştirince basın mensubu bana soru sormuştu. Ben de demiştim ki saray operasyonlarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin önünü kesemezler. O dönemde tepkiler gösterdiler. Ne saray operasyonu diye. Nereye geldik günün sonunda Al sana saray. Çok üzücü bir şey. Çok seveni kalmadı. Herkes üzülüyor ama yapılan işe. 3 aydır RTÜK’te bir üyelik boş. Milletvekili sayısına göre dağıtılıyor. Düne kadar ki sayılara göre o üye İYİ Parti’ye düşüyor. 3 aydır RTÜK başkanı olacak saray zebanisi meclise yazıp, yeni RTÜK üyesini seçin demiyor. Dese İYİ Parti’ye gidecek. O sırada birileri mezata çıkmış, arıyor. Acaba şöyle etine dolgun bir şey bulup da partiye kazandırabilir miyim diye düşünüyor birileri. O hesabın o pazarlığın adı bugün Mehmet Ali Çelebi olmuş arkadaşlar. Yarın yazıyı yazarlar. RTÜK üyeliği gider.

Soylu’nun Mehmet Ali Çelebi arşivi: İhanet içerisinde

“VAHDETTİN’İN SAVUNUCULARININ PARTİSİNDE BAŞARILAR DİLERİM”

Mehmet Ali Çelebi bir RTÜK üyeliği karşısında birlikte mücadele ettiği, görev yaptığı kumpaslarla hapis yattığı, bazılarının hayatını kaybettiği silah arkadaşlarını bu süreçte satmıştır. Mehmet Ali Çelebi’ye başarılar diliyorum. Atatürk’e idam fermanı çıkaran Vahdettin’in savunucularının partisinde kendisine başarılar dilerim. Mehmet Ali Çelebi’ye yerel seçimlerde üç beş kişinin kafasını karıştırır mı acaba diye Osman Öcalan’ın ayağına TRT kameramanı, muhabiri yollayanların partisinde başarılar dilerim. Kendisini haksız yere bir sürü komutanıyla birlikte hapishaneye dama sokan partinin siyasetçileriyle başarılar dilerim.

Mehmet Ali Çelebi AKP’nin RTÜK planı mı? İlhan Taşçı’dan çarpıcı açıklama

“GENCECİK BİR TEĞMEN BİR KIZI SEVMİŞTİ”

Özgür Özel ayrıca Mehmet Ali Çelebi’nin nikah sürecinde kendisine verdikleri desteği de hatırlattı.

Özel şunları söyledi:

“Kendi adıma da şöyle bir şey var. Yarın öbür gün Kemal Bey de Veli Bey de bunu anılarında yazar, biz de yazarız. Biz gencecik bir teğmen bir kızı sevmişti. AK Parti’yle FETÖ ortaklaşa kumpasla o teğmeni cezaevinde tutuyorlardı. O teğmen evlenmek istiyordu. ‘Nikah şahidini nereden bulurum? diyordu. Kemal Bey ve Veli Ağbaba ile cezaevine gittik. Biz; bu bayrak, bu vatan, bu toprak için yemin içmiş bir teğmenin nikahına şahitlik etmiştik. Bugün bir RTÜK üyeliği için silah arkadaşlarını satan birinin görüşüne şahitlik ediyoruz. Siyasetin bu tarafı da yaşanılmayası bir taraf ama hepimiz bundan ders alıyoruz. Allah kimseyi Mehmet Ali Çelebi ve buna tenezzül eden AK Parti’nin durumuna düşürmesin.”

Enver Aysever’den Mehmet Ali Çelebi tepkisi: Allah benim cezamı versin