Soylu’nun Mehmet Ali Çelebi arşivi: İhanet içerisinde

Yayın tarihi: 11 Ekim 2022 Salı 12:05 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2022 Çarşamba 2:43 am

CHP’den ayrılıp önce Memleket Partisi’ne daha sonrasında da AKP’ye geçen Mehmet Ali Çelebi hakkında İçişler Bakanı Süleyman Soylu’nun söylediği sözler yeniden gündem oldu.

Ergenekon kumpası sebebiyle 3 yıl 5 ay hapis yatan, CHP ve Memleket Partisi’nden yakın zamanda istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye katıldığını açıkladı. Kararını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyuran Çelebi, “Davet ederek şahsımı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Mehmet Ali Çelebi AKP’de

TEPKİ YAĞDI

Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye geçmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu. Çok sayıda vatandaş ve CHP’li vekil Çelebi’nin kararını eleştirirken ‘Oyumu geri ver’ ifadeleri kullanıldı.

Mehmet Ali Çelebi AKP’ye geçti, tepkiler peş peşe geldi! “Oyumu geri ver”

SOYLU’NUN PAYLAŞIMI YENİDEN GÜNDEM OLDU

Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 24 Ekim 2018 yılında Mehmet Ali Çelebi için attığı tweet yeniden gündem oldu. Soylu o dönem Çelebi için ” Kahraman Jandarmamıza Meclis kürsüsünden iftira atan, terörle mücadelemizi etkilemeye çalışan Mehmet Ali Çelebi ihanet içerisindedir. Bir dönem şanlı ordumuzda maalesef görev yapan bu fersude, benzer görevleri yapıp Milletimizi katleden şerefsiz fetöcüler gibi davranmaktadır.” ifadelerini kullandı.  Süleyman Soylu’nun attığı tweeti silip silmeyeceği ise merak konusu oldu.

İşte o tweet

 

 

SOYLU TWEETİ SİLDİ

Soylu, Çelebi’yi FETÖ’cüler gibi davranmak suçladığı ve ihanet içerisinde olduğunu iddia ettiği tweeti sildi.