Özgür Özel kürsüde fotoğraf gösterdi! “Süleyman Soylu’ya vazife verilsin Fethullah Gülen’in elini de öper”

Yayın tarihi: 30 Kasım 2022 Çarşamba 5:54 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2022 Çarşamba 5:55 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bunlar iktidarda kalmak için yarın gidip Fettullah Gülen’le de el sıkışır, Soylu’ya vazife verilsin gider elini de öper” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Birleşik Arap Emirlikleri Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Al Nahyan ile görüştüğü ziyaretini eleştiren Özgür Özel, “Bunlar iktidarda kalmak için yarın gidip Fethullah Gülen’le de el sıkışır, Soylu’ya vazife verilsin gider elini de öper” dedi.

“SENİN ÖZÜN KÖKÜN HEP FETÖ’CÜLER”

Görüşmenin fotoğrafını gösteren Özel şunları söyledi:

“Süleyman Soylu Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitmiş. Mayıs 2021, ‘ABD’yle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri 15 Temmuz Darbesi’nin failleridir. Bugün Cumhurbaşkanımızı anti semitizmle suçlayanlar, 15 Temmuz’u yapanları ABD’de saklıyorlar. Ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri’nde bu söylemler için sipariş vermiş anlaşılmıyor mu? Yalan ve iftirayla Türkiye iktidarını yıpratmak istiyorlar.’ Bunu söylediği şahsın gitmiş elini sıkmış. Birleşik Arap Emirlikleri’nin hem başkan yardımcısı hem İçişleri Bakanı. Bu ‘u’ dönüşü falan değil. Bu omurgasızlık. Bu siyasi karaktersizlik. Bu para için söylemi terk etmek demek. Söylediği günkü samimiyetsizliğini söylemek demek. İktidarda tutunabilmek için bir darbeyi araçsallaştırıp o darbeyi yapanlarla samimiydi Soylu. Burada iki kez yüzüne sorduk hala cevaplamış değil. 2010 referandumunda Demokrat Parti sana ‘hayır’ diyeceğiz dedi. Sen FETÖ’nün finansmanıyla 51 tane il gezip ‘evet’e çalıştın. Sonra da FETÖ’nün lansmanıyla AK Parti’ye karıştın. Senin özün, kökün seni oraya getirenler hep o FETÖ’cüler. Şimdi FETÖ’nün lansmanıyla, finansmanıyla başımıza dert olmuş birisi gitmiş 15 Temmuz’un finansörü dediklerinin elini sıkıyor, pişkin pişkin gülüyor. Bunlar iktidarda kalmak için yarın gidip Fethullah Gülen’le de el sıkışır, Soylu’ya vazife verilsin gider elini de öper.”

CHP’li Özel’den ‘Hesap sorun’ diyen yurttaşa: Sormazsak yüzümüze tükürün