Ekrem İmamoğlu Erdoğan’ın hamlelerine tepki: Mesele belediye seçimini aştı!

Yayın tarihi: 22 Mart 2024 Cuma 12:21 pm - Güncelleme: 22 Mart 2024 Cuma 12:36 pm

Haber: Ceren Ural

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Kağıthane’de soruları yanıtladı. Yerel seçimler hakkında konuşan İmamoğlu “Mesele bir belediye başkanlık seçimi meselesini aştı. Bir anlayış meselesinin tarihe gömülmesi meselesi. Tarihe gömülürse bu ülkede özgürlük yeniden vücut bulacak.” dedi.

Cumhur İttifakı adayı AKP’li Murat Kurum’a gönderme yapan Ekrem İmamoğlu “Şişli’nin meydanında kaş ile göz arasında geçirdikleri yapılar. Benim masama geldi, hak sahipleri geldi. Biz orada 8 kat olmaz dedik. 8 katı aşağıya düşürün derken adam oraya 80 kat kule dikmeye izin verdi Ankara’dan ve bu adama İstanbul mu emanet edilecek. Hiçbir hesap kitap yok.” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanlarını seçim bölgelerine gönderip yerel seçimler için çalıştırması hakkında konuşan Ekrem İmamoğlu “Bugün sayın Cumhurbaşkanının bu ülkeye yaptığı en kötülüklerden biri kendi yakın çevresindeki yetenekli insanları bile çürütüyor olması. Onları bile yok etti.” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Seni cumhurbaşkanı yapacağız’ sözüne: Şimdi başımızı sıkıntıya sokma

İmamoğlu açıklamalarında şunları kaydetti:

Miting yaptım bir sokak arkasında balkonda insanların halleri ve 22 sendir iktidarsınız. Görünen yüz de arka sokak meselesi. Cilalı bir sokak devletin eski bir yapısını kaymakamlık olarak kazandırdık. Kazandırın tabi güzel bir şey ama mahalle çürüyor. 20 küsur senedir buradasınız 30 senedir Kâğıthane’de ne değişti. Karneleri çok kötü

Yani depremi sanki elinde sihirli değnek var. 20 senedir bu şehri yönetiyorsunuz 17 senesinde Türkiye’de iktidarsınız hiçbir şey yapamadınız 5 senede Ekrem’in elinde sihirli değnek var. Beni kötüleyeceğine kendini kötülüyor. Acemi Aday.  Ben ne diyorum ilçe belediyesinde güzel bir şey yaptı bize bakarak. O protokolü beraber yaptık.

Mesele bir belediye başkanlık seçimi meselesini aştı. Bir anlayış meselesinin tarihe gömülmesi meselesi. Tarihe gömülürse bu ülkede özgürlük yeniden vücut bulacak. Tarihe gömülürse hukuk ve adalet yerine gelecek. O bakımdan büyük bir sorumluluğumuz var. Kötü bir Kağıthane’de bir bölümünde lüks konut yapmış orada daire sahibi olmuşsa o kendisi onun hesabını versin.  Çok kötü uygulamaları var. Şişli’nin meydanında kaş ile göz arasında geçirdikleri yapılar. Benim masama geldi, hak sahipleri geldi. Biz orada 8 kat olmaz dedik. 8 katı aşağıya düşürün derken adam oraya 80 kat kule dikmeye izin verdi Ankara’dan ve bu adama İstanbul mu emanet edilecek. Hiçbir hesap kitap yok. Burada yatırımcı suçlu değil. Burada suçlu imza atan. Biz niye buradayız. Biz niye bir tane saçma sapan imara imza atmadık.

Son İstanbul anketi: Ekrem İmamoğlu önde

Geçenlerde desteğini açıklayan sayın başbakanın tekrar imar düzenlemesi yapılan Sarıyer’deki arsasın yeniden hukuki iptal kararı çıktı. Kimin malını kime veriyorsunuz ya. Yeter şehirli nefes alsın şehirli kendine gelsin. Yapılaşmanın sanmayın ki yüzün asılmasına yansımıyor.

ALİ YERLİKAYA SORUSUNA CEVAP

Eskiden biliyorsunuz, Adalet Bakanı İçişleri Bakanı Ulaştırma Bakanı seçim dönemlerinde bağımsız olsun diye istifa ettirilir bürokrasiden insanlar atılır ki orada hak hukuk çiğnenmesin nereden nereye. 17 tane bakanın 20 tane bakan topunuz gelin.

Kasap dükkanı bilmem ne dükkanı gezerek oy istiyor. Zor durumda. Talimat gelmiş gidecek ne olsun yoksa koltuğundan olacak. Öbürlerine de üzülüyorum. bu kadar insan yok edilir mi? Bugün sayın Cumhurbaşkanının bu ülkeye yaptığı en kötülüklerden biri kendi yakın çevresindeki yetenekli insanları bile çürütüyor olması. Onları bile yok etti. İnanın o insanların o evdeki çocuklar aileleri utanıyordur. Bırak bizi gidelim , enflasyonu düşürelim bizi niye götürüyorsun kasap dükkanına. Bakanları neden zor duruma düşüyorsun. Devlet adamı bunlar . Yani her şeyi karıştırdı.

Ben İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanıyım bütün bu haksızlıklara cevap vermek zorundayım.

METRO SORUSUNA CEVAP

Herkes elbet bir gün doğru yolu buluyor yapacak bir şey yok 65 kilometreyi hesaplayabildi. Dolayısıyla doğruları söylüyorlar. Bununla uğraşır mı insan 8 kilometre mi 65 mi. İnsan açmış dersin ki açmışsın ama şurası eksik. Bakanlık için ne diyorum Sabiha Gökçen’i yaptınız ama 9 sene sürdü. Parasını neden bana 10 ayda kesiyorsun eskiden 20 senede kesiyordun. 8 kilometre çocuklar dalga geçiyor seninle.

İmamoğlu’ndan yandaş medyaya tepki: Milletin sesi değil, milleti kandırma makinesi

Geçen bir vatandaş. YouTube’ta ne yaptı ki çivi çakmadı. Bu laf malum TV kanallarının lafı. Ben inşaatlarda çalıştım çivi çakmak neymiş. Bu esnaflık meselesini de söyleyeyim köftecilere de laf ettirmem. Bu şehrin yüzde 30u esnaflıktan para kazanıyor. Köftecilik önemli meseledir. Ben sabah 5’te dükkan açar gece saat 1’de et taşırdım. Öyle laf ettirmem. Ama hayat dersidir öğrenecek. İşte çivi çakmaz yanan otobüsler. Adamlar promosyon yapıyor koyuyorlar A Haber’e vatandaş da çivi çakma falan. Bunun üzerinden de Ekrem İmamoğlu çivi çakmaz. Vatandaşımız da aldanıyor. Giderim onu ikna ederim. Biliyorsunuz bazısı 5 sene sürüyor bazısı 5 saat sürüyor. Keşke o fırsatı alsam masum insan onlar çünkü. O abla teyze amca masum. O nedenle mücadele edeceğiz.

Kaynak: HABER MERKEZİ