Özgür Özel ‘İYİ Parti’ sorusuna ‘barış’ çağrısıyla yanıt verdi

Yayın tarihi: 22 Aralık 2023 Cuma 7:10 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2023 Cuma 7:35 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde partisini hedef alan İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile ilgili sorulan bir soruya ‘barış’ çağrısı yaparak yanıt verdi. Özel, “Bizim anlayışımızda muhalefet iktidara karşı yapılır. Muhalefete muhalefet yapmayız. Muhalefetle tartışmayız. Biz Hacıbektaş’tan Türkiye’deki herkese barış ilan ediyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Nevşehir’de Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün Hacıbektaş’a Gelişinin 104. Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katıldı. Özel burada yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İYİ PARTİ SORUSUNA ‘BARIŞ’ ÇAĞRISI YAPARAK YANIT VERDİ

Özel, İYİ Parti’nin CHP’yi hedef almasıyla ilgili sorulan soruya şu yanıtı verdi:

“Buradan bu sürekli siyasette bir gerilim bekleyenlere ve CHP muhalefetle kavga etsin isteyenlere şunu söyleyeceğim: Bizim anlayışımızda muhalefet iktidara karşı yapılır. Muhalefete muhalefet yapmayız. Muhalefetle tartışmayız. Buradan bütün muhalefet partilerine, İYİ Parti’ye ve üyesi iyi insanlara şunu söylüyorum: Biz Hacıbektaş’tan Türkiye’deki herkese barış ilan ediyoruz.”

Özel’in basın mensuplarına yaptığı diğer açıklamalar şöyle:

AYM’NİN CAN ATALAY KARARI

-Dün verilen karar (AYM’nin Can Atalay kararı), çok dikkatli okunduğunda şunu fark etmek gerekiyor. Anayasa Mahkemesi’nde karar 3 karşı oya karşı oy çokluğuyla alındığı halde, uygulanması için yollanıldığı mahkemeye oy birliğiyle yollanıyor. Artık bu kararı uygulamamak hukuk, Anayasa tanımazlıktır. Bu kararı uygulamayanlar kendi varlıklarını inkar ediyor. Hepimiz yetkilerimizi Anayasa’dan alıyoruz. Anayasa’yı tanımayan devleti tanımaz, devleti tanımayan bu ülkeye en büyük kötülüğü yapar. Bugünden sonra hataya direnmek ülkeyi felakete götürür. Bu konudaki görüşümüz, duruşumuz nettir, değişmez.

“ERDOĞAN ADAYLARIMIZIN KARŞISINA ADAY ÇIKARAMIYOR”

-İstanbul ve Ankara adaylarımızı açıkladık. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan’ın onların karşısına bir aday çıkarıp çıkaramayacağını, aday arayışını izliyor Türkiye. Birinin karşısında 15, birinin karşısında 12 kişiyi ölçtürdüler. Bu üzülecek bir durum değil, bizim için övünülecek bir durum. Hiç üzülmesinler. Demek ki Türkiye’nin en büyük iki şehri, iktidar partisinin aday bulamayacağı kadar iyi yönetiliyor. Cumhurbaşkanı da bununla gurur duysun. Geçmişte bize ‘Ey CHP adayınız’ kim diye sesleniyordu. Ben seslenmeyeceğim. Rakip çıkaramayacağın kadar bu şehirleri iyi yönetiyoruz. Elimizdeki bütün büyükşehirleri iyi yönetiyoruz. CHP, PM toplantısında adaylarımızı açıklamaya devam edeceğiz. Bundan 5 yıl önce baharı getirmiştik, bundan sonra yazı getireceğiz.

AYDIN’IN ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

– Ocak ayından hemen önce de hemen sonra da açıklanabilir (İzmir ve Aydın BŞB adayları). Aydın zaten açıklanacak. Biz benzer kategorilerdeki belediyelerden önce Aydın’ı açıklarsak’ o belediyelerde acaba açıklanmayacak mı’ korkusu olmasından diye başkanımızın da rızasıyla Aydın’ı beklettik.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Yerel seçimlere tek başına girme kararı sonrası, son günlerde istifaların ardı arkası kesilmeyen İYİ Parti’den muhalefete yönelik dikkat çeken açıklamalar yapıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım” ifadelerini kullanmıştı.

Akşener: Partimize operasyon var, savaş ilanı kabul ediyorum

Kaynak: TELE1