Akşener: Partimize operasyon var, savaş ilanı kabul ediyorum

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 1:39 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 3:37 pm

Yerel seçime tek girme kararı sonrası peş peşe istifaların yaşandığı İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener “Partimize operasyon olduğu ortaya çıktı. Savaş ilanı olarak kabul ediyorum” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı göstermek için girişimlerde bulunan ve bazı isimlerce CHP’nin iç işlerine karışmakla suçlanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisine operasyon düzenlediğini öne sürdü.

İYİ Parti Uşak İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Akşener, partisinde yaşanan son gelişmelere değinerek “Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım” dedi.

Akşener, şunları söyledi:

“Benim bilgim yok, teşkilat başkanı, yerel yönetimler başkanı onun bilgisi yok neye göre yapılmış. Bir başka soru daha var. İlk defa -ben böyle komplo işlerine pek inanmam da- partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı dün. En ilginci bu. Çünkü bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim, ama diplomasi yapılan kişilerle konuşabilme yeteneğine sahibim. Nasıl oluyor bu iş. Genel Başkan’ın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına…

Özgür Özel’den Yaşar Güler’e sert tepki! “Ya aklını başına alacak ya da biz getireceğiz”

‘CHP’DEN ADAY OLACAKLARMIŞ…’

Ankara’yı paylaşmışlar, İstanbul’u bilmiyorum isimlerine kadar. Mesela Polatlı’ya eski Ankara İl Başkanımız, GİK üyemiz Yetkin Öztürk gelecekmiş. Ama bunlar CHP’den aday olacakmış… Ben öyle anladım konuşmadan. Daha ilginci de Gölbaşı’na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok.

‘BEN VARIM, BUYURSUNLAR’

Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997’de Doğru Yol Partisi’nde yaşadık. Ben bu konuda idmanlıyım. Şu an itibariyle savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Ben varım, buyursunlar…”

Yüzde 441’lik zamma bakandan enflasyonlu skandal savunma

İBRAHİM ÖZKAN, WHATSAPP MESAJINI YAYINLAMIŞTI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti’den istifa eden İBB meclis üyelerinden birinin, başka bir ildeki meclis üyesini arayarak istifa etmesini ve kendisini CHP’li bir yöneticiyle görüştüreceğini söylediğini iddia etmiş, Çanakkale Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet Uslu da İYİ Parti’den istifa eden İBB Meclis Üyesi İbrahim Özkan’ın kendisini arayarak toplu istifaya davet ettiğini ve CHP’li üst düzey yöneticiyle görüşme ayarlayacağını söylediğini açıklamıştı.

Özkan, Uslu’nun iddialarını paylaştığı Whatsapp görüntüsüyle yalanlamış ve “İlgili meclis üyesinin dün akşam bana attığı mesajı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Muharrem Erkek beyle görüşme talebi kendisinden gelmiştir” açıklaması yapmıştı.

DEM Parti ‘Türkiye’nin batısında’ aday göstereceği yerleri açıkladı

Kaynak: TELE1