Özgür Özel ile Karamollaoğlu görüştü, CHP’li vekil Saadet Partisi’ne geçti

Yayın tarihi: 16 Aralık 2023 Cumartesi 11:43 am - Güncelleme: 16 Aralık 2023 Cumartesi 2:12 pm

CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Hasan Bitmez’in ölümüyle grubu düşen Saadet Partisi’ne geçici olarak geçiş yaptı. Saadet Partisi’nin vekil sayısı yeniden 20 oldu.

Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in ölümünün ardından grubu düşen Saadet Partisi vekil arayışındaydı. Bunun için Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un ismi konuşuluyordu ancak öyle olmadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. Karamollaoğlu görüşmede Özel’e Bitmez’in vefatıyla gruplarının düştüğünü hatırlattı. Özel, Karamollaoğlu’na “Üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

İki liderin görüşmesi sonrası CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Özel’in talimatıyla yeniden grup kurulması Saadet Partisi’e geçti. Konuyla ilgili Dilekçe TBMM Genel Sekreterliği’ne verildi. Saadet Partisi’nin vekil sayısı böylece yeniden 20 oldu.

ALİ FAZIL KASAP

‘GEÇİŞ SADECE BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ İLE SINIRLI’

Özel konuyla ilgili sosyal medya hesabından da şu açıklamayı yaptı:

“Biz bu grubun düşmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bütün muhalefet partilerinin Saadet Partisi’ne birer vekille demokrasi dayanışması göstermesini önerdik. Ancak saat 11’e doğru tüm partilerin henüz bu kararı veremediğini öğrendik. Görüşmeler 11’de başlayacaktı. Grubumuz adına Kütahya Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap bir fedakarlık yaparak Saadet Partisi’ne geçiyor.

Dün bunu Temel Karamollaoğlu ile görüştük. Gruplarının düştüğünü hatırlattı, biz de üstümüze düşeni yapacağımızı söyledik. CHP kürsü hakkını, muhalefet hakkını, söz hakkını savunur. Bütçe görüşmeleri sonrasında mutlaka Saadet Partisine çeşitli katılımlar olabilecektir. O sağlanana kadar bütçe görüşmeleri boyunca kürsü haklarını kaybetmemeleri için bir milletvekilimizi Saadet Partisi grubunda görev yapmak üzere talimatlandırmış durumdayım.”

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da “Muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması, halkın gerçeklerinin Meclis’te ifade edilmesine olanak tanınması için, bütçe görüşmeleri ile kısıtlı olmak kaydıyla Ali Fazıl Kasap Saadet Partisi grubuna geçmiş bulunuyor. Muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması amacıyla aldığımız bu karara diğer partilerden de destek bekliyoruz” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kasap ise ‘Hasan Bitmez’in söylemi bitmesin diye vicdani sorumluluk hissettiğini’ söyledi.

DP’li vekil Saadet Grubu’na geçecek iddiası!

Kulis! Meclis’te grubu düşen Saadet Partisi’nin göz diktiği isimler

Kaynak: TELE1