Özgür Özel emeklilerin yaşadığı krizi Afyonkarahisar’da ‘sucuk’ hesabıyla anlattı

Yayın tarihi: 6 Mart 2024 Çarşamba 2:55 pm - Güncelleme: 6 Mart 2024 Çarşamba 5:12 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar’da düzenlediği mitingde emeklilere seslendi. Türk lirasının alım gücüne ve emeklilere reva görülen ‘sefalet’ maaşına dikkat çeken Özel, “En düşük emekli maaşı 19 kilo sucuk alıyordu, bu yıl 11 kilo sucuk alıyor. Ramazan geliyor. Bu hükümet emeklinin iftar ve sahur sofrasından tam 8 kilo sucuğu çalmış” dedi.

Yerel seçime sayılı günler kala siyasetçilerin saha çalışmaları devam ediyor. Seçmenle buluşmak için il il mitingler düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Afyonkarahisar’daki Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldı. Burada seçmenlere hitap eden Özel, Türkiye’de yaşanan ekonomik krize ve iktidara yönelik açıklamalarda bulundu.

Özel, Türk lirasının alım gücündeki düşüşü ve emeklilerin aldığı ‘sefalet ücreti’ hesabını, kentin meşhur yiyeceklerinden sucuğun kilo fiyatındaki değişimle anlattı.

Özel’in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

-Afyon’da bir şeylerin değişeceğini görüyoruz. Bunu dosta, dost olmayana göstermeye geldik. Bugün burada, yaş ortalamaları 47 olan, 7 tanesi kadın olan, 10 tanesi 40 yaş altında olan, her biri alanında deneyimli olan belediye başkan adaylarımızla kucaklaşmaya, onları size emanet etmeye geldim.

“ANKETLERDE YÜKSELEN BİR TREND VAR”

-Anketlerde yükselen bir trend var. Eğer bir aksilik olmazsa 1 Nisan gününün Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’dır. Seçimlere bir aydan az zaman kaldı. Hepimizin görevi oyları teker teker toplamak ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni Afyonkarahisar’da iktidar yapmaktır.

-Çok az zaman kaldı. Her birinizin bu konuda seferberlik ilan edilmiş gibi çalışması lazım. Burcu Başkan’ı bilmeyene tanıtmanız lazım. Oyları teker teker toplamak ve CHP’yi Afyonkarahisar’da iktidar yapmak var. Hepimizin görevi bu.

“BU SEÇİM AKP’YE SARI KART GÖSTERME SEÇİMİ”

-Bir yandan da sıkıntı büyük, ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz. 31 Mart’ta kadar hükümet bekliyor. Ama sonrası için Mehmet Şimşek’in dilinin altındaki baklayı duydunuz. ‘Sıkı para politikası uygulayacağız, kemerleri sıkacağız, acı reçeteyi içireceğiz’ diyor. 1 Nisan oldu da eğer AK Parti yine Afyon belediyesini aldıysa, AK Parti-MHP oyları aldıysa, 2 Nisan’da ne emekliyi, ne işçiyi, ne esnafı, ne çiftçiyi, ne öğrenciyi duyarlar… 1 Nisan’dan bir sonra yapacak bir şey yok. Ama 1 Nisan’dan 1 gün önce yapacak bir şey yok. 31 Mart’ta sandık var, seçim var, yetki sende mühür elinde. Eğer bu sefer oyunuzla AK Parti’ye ‘yeter artık’ derseniz, bir sarı kart gösterirseniz, bir kırmızı ışık yakarsanız, ‘artık bıçak kemiğe dayandı’ derseniz ondan sonra herkes hesabını ona göre yapacaktır. Bugün iktidardaki gücü mutlaka dengelemek, genel iktidarı yerelden dengelemek zorundayız. Bunu yapmadığımız takdirde kimsenin bizim sesimizi duyacağı yok.

“BAŞKANLARIMIZ DÜZENLİ OLARAK MAL VARLIKLARINI AÇIKLAYACAK”

-Bizim bütün belediye başkanlarımız mal varlıklarını belediyeye asacaklar. Görevleri boyunca düzenli aralıklarla mal varlıklarını göreceğiz.

“EMEKLİLERİN MUTFAĞINDAN 8 KİLO SUCUK ÇALDILAR”

– En büyük sıkıntıyı emekliler çekiyor. Bütün Türkiye’de böyle. Neredeyse yüzde 70’i en düşük emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor emeklilerin. Ben Türkiye’nin dört bir yanında bunun nasıl bir sorun olduğunu söylüyorum. Afyonkarahisar’dayız. En büyük banknot 200 lira. Bu 200 lira ilk çıktığında 131 dolar alıyordu. O zaman dolar 1 lira 35 kuruştu. Şu an 6 dolar alıyor. Afyonkarahisar’da en meşhur sucuk var. Sucuğun kilosu geçen yıl 395 liraydı. Bu sene 875 lira. En düşük emekli maaşı 19 kilo sucuk alıyordu, bu sene 10 bin lira ama 11 kilo sucuk alıyor. Ramazan mübarek gün geliyor. Bu hükümet geçen Ramazan’dan bu Ramazan’a, emeklinin iftar sofrasında, sahur sofrasından tam 8 kilo sucuğu çalmış. Yazıklar olsun bu hükümete.

Özgür Özel, Afyonkarahisar, CHP, AKP, Yerel seçim

Özgür Özel’den İYİ Parti çıkışı: Sandık güvenliğinde bizi zafiyete uğratıyor

Kaynak: TELE1