Özgür Özel: Emekliler için bu suçu işlemeye devam edeceğim

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 3:43 pm - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 4:51 pm

CHP lideri Özgür Özel, emekliye seyyanen zam için ‘Bütçe yetmiyor’ diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yol gösterdi. Özel “Emeklileri tahrik ediyormuşum, bu suçu işlemeye devam edeceğim” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Bursa’da partisinin aday tanıtım toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliye seyyanen zam için ‘Bütçe yetmiyor’ sözlerine tepki gösteren Özel “Madem bu işin patenti biz de, gel bir Emekli Kartı çıkartalım. Önce 10 bin lira yatıralım, çünkü bu para 10 bin lira eksik. ‘Para yok. Bunun için 1.4 trilyon lazım’ diyor, bir kere yanlış hesap. En düşük emekli maaşını 17 bin iki liraya çıkarmak için 720 milyar lazım. Ya 750 milyar bulamıyorsunuz, sadece 2024’te vazgeçilecek vergi miktarı 657 milyar lira. Emekliye lazım olan bu kadar” dedi.

Önerilerini bir bir sıralayan Özel, Erdoğan’ın “Emeklileri tahrik ediyorlar” sözlerine de “Ben ağır bir suç işlemişim, emeklileri tahrik ediyormuşum. Şimdi biraz da Bursa’daki emeklileri tahrik edeyim” diye konuştu.

Özel’in açıklamaları şöyle:

*Bursa’da büyük bir zaferin arifesindeyiz. Önüme ölçümler geliyor, anketlere, bakıyorum keyifleniyorum. Geliyoruz, kazanıyoruz. Bursa bizi bekliyor.

(Çorlu Tren Katliamı davası) Bu sabah rapor alan bir hakim sayesinde duruşmayı seçimlerden sonraya ertelediler. Türkiye’de kimin haksız yere canı yandıysa, gözünden yaş aktıysa bunun hesabını sorana kadar peşlerindeyiz.

Mısra Öz duruşma sonrası isyan etti: Bunların hepsi dalkavuk

SİNAN ATEŞ MESAJI: SAVCIYI TEHDİT ETTİLER

Belki hiçbir zaman düşüncelerimiz örtüşmedi ama Sinan Ateş gibi iki kız çocuğu babası birini Ankara’nın orta yerinde katlettiler. Türkiye’deki o kirli ittifak Sinan Ateş cinayetini araştıran savcıya dur dedi, tehdit etti, onu tayin etti. Siyasilere uzanan bu davayı örtbas etmeye çalıştı. Bir parti burasına kadar işin içinde diye, ve Tayyip Erdoğan o partiyle ittifakı zedelenmesin diye diye iki kız çocuğu babasının katillerinin peşini bırakıyorlar ya bunun da hesabını sormak boynumuzun borcu.

BAHÇELİ’YE ATATÜRK YANITI

(MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sözleri) Bugün Sinan Ateş’in, kendi evlatlarının cenazesine gitmeyenler bugün dönmüşler CHP’ye laf ediyorlar? Ne için? Geçen 81 il başkanıma dönüp ‘Başkanlarım kalkın ayağa ve Atatürk’ün partisini iktidar yapın. Atatürk sizden Cumhuriyet’i kurtarmanızı bir daha kurmanızı bekliyor’ dedim. Devlet Bey bugün çıkmış ‘Özgür Bey’in akıl sağlığı yerinde mi, Atatürk öldü kendisi ruh mu çağırmış da görüşmüş’ demiş. Sayın Bahçeli kim ruhla, kim cinle, kim nereden besleniyor da fikri bir günde 180 derece değişiyor, bunu bilmem. Onu senin zihninle, seninle baş başa bırakıyorum. Ama bilmen gerekir bir şey var, ‘Atatürk öldü’ diyorsan, sen bu cumhuriyet düşmanlarına, Atatürk’e husumet duyanlara, ‘Kurtuluş Savaşı yoktur’ diyenlere koltuk olduğun gün Atatürk senin için öldü. Atatürk senin için öldü. Ama Atatürk onun ilkeleri için yaşayan, eseriyle gurur duyanlar, emaneti canı pahasına savunanlar için, yıllarca muhalefette kalsa bile üç beş makam için partisinin kurultayını kaybetmemek için onu satmayanların partisidir. Atatürk bizim yüreğimizde yaşıyor Sayın Bahçeli. Atatürk senin için ölsün zaten Bahçeli. Atatürk’ün adını anma sen.

HABERTÜRK’E ‘DEM PARTİ’ TEPKİSİ

Geçen gün TV’de CHP-DEM işbirliği ne yazıyor… Kardeşim yıllar önce işinize geldi ahbap oldunuz, işinize geldi masa kurdunuz, işinize geldi çadır mahkemeleri kurdunuz. Gün oldu birlikte halaya durdunuz, gün oldu göstermelik düşman oldunuz. CHP Atatürk’ün, altı okun partisidir. Meclis’teki her partiye aynı mesafededir. Siz dediniz kimseyle konuşmayız diyerek arkanıza dizilecek bir parti değildir. Ama herhangi bir CHP’linin devletçiliğine, milliyetçiliğine, cumhuriyetçiliğine, halkçılığına ve devrimciliğine laf söyleyecek adamın alnını karışlarız. Böyle biline.

‘O SEKİZ KADININ KANI İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇIKANIN ELİNDE’

AKP 22 yılda neyi doğru yaptınız diye sorarsanız, o da İstanbul Sözleşmesi’dir. O sözleşme yürürlüğe girince, devlet kararlı olunca cinayetler düştü. Bu sene daha dün bir günde 8 kadın katledildi. Kadın cinayetlerine karşı var gücümüzle çalışıyoruz. Bu toplumsal bir meseledir. İstanbul Sözleşmesi AKP’nin tek nazar boncuğuydu. Hizbullahçılar, domuz bağcılar istedi diye bir avuç oy için bir gecede saat 01.00’de İstanbul Sözleşmesi’nden çıktı. Ona açtığımızı davayı reddeden hakimi bile Danıştay’dan AYM’ye atayarak ödüllendirdi. Dünkü katledilen 8 kadının kanı İstanbul Sözleşmesi’nden çıkanın ve onu alkışlayanın elindedir.

İşte Ekrem İmamoğlu’nun masasındaki seçim anketi! “Bu fark artar”

EMEKLİLER İÇİN YOL GÖSTERDİ

Dünden beri Tayyip Bey dönüp dönüp saldırıyor. Ben ağır bir suç işlemişim, emeklileri tahrik ediyormuşum. Şimdi biraz da Bursa’daki emeklileri tahrik edeyim. Bu sabah TÜRK-İŞ açlık sınırını 16 bin 250 lira olarak ilan etti. Bu ülkede emeklilerin büyük kısmı 10 bin lira olan en düşük emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor. O günden bugüne kadar ‘Bu haksızlık, mümkün değil’ dedim. En düşük emekli maaşının Recep Tayyip Erdoğan’ın geldiği 3 Kasım 2002’deki gibi bir buçuk asgari ücret olması gerektiğini söyledim. O korunsa bugün 25 bin liraydı emekli maaşı. Ama 10 bin liraya mahkum edildiler. Bayram ikramiyesi dedin, bunu biz söylemiştik. 7 Haziran’da ‘Vermem’ dedin, 1 Kasım’da seçimi kaybedeceğini anladın ‘Biz de vereceğiz’ dedin. 2018’e kadar verdirtmedin, 2018’de bin lira, 2020’de iki bin lira verdim. Bu seçimde ‘5 bin lira vereceğiz’ dediniz, 3 bin liraya çıkardınız. Bu ikramiye ilk verildiğinde 24 kilo kıyma, şimdi sadece altı kilo kıyma ediyor. Emeklinin sofrasından 18 kilo kıyma çalınmış. Madem bu işin patenti biz de, gel bir Emekli Kartı çıkartalım. Önce 10 bin lira yatıralım, çünkü bu para 10 bin lira eksik. ‘Para yok. Bunun için 1.4 trilyon lazım’ diyor, bir kere yanlış hesap. En düşük emekli maaşını 17 bin iki liraya çıkarmak için 720 milyar lazım. Ya 750 milyar bulamıyorsunuz, sadece 2024’te vazgeçilecek vergi miktarı 657 milyar lira. Emekliye lazım olan bu kadar. İliç’teki maden şirketine siyanürden 16 milyon ceza kesip iki ay sonra 222 milyon vergisini affettin. Yandaşa para var, emekliye yok. Saray bir dakikada 23 bin lira harcıyor. 10 bin liralık emekli maaşı Saray’da 26 saniyede tüketiliyor. 14 uçağa para var, en gelişmiş makam aracı Mercedes Limuzin bunda iki tane var. Ama emekliye gelince para yok.

‘ACI REÇETEYİ İÇMEYECEĞİZ’

Aklı başımıza alacağız. 31 Mart tarihi bundan sonra dört yıl önümüze sandığın gelmeyeceği tarihtir. İstediğini alırsa zam tufanı geliyor. Açı reçeteyi emekli, işçi içecek. Bu acı reçeteyi içmeyeceğiz, itiraz edeceğiz. 2 Nisan’da acı reçete için yapacak bir şey yok. Bir gün önce yapacağız, 31 Mart’ta yapacağız.”

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Her şeyi ona verseniz bu milleti mahveder, iyi ki biz varız

Kaynak: TELE1