İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Her şeyi ona verseniz bu milleti mahveder, iyi ki biz varız

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 11:17 am - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 12:03 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da “Şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz yönetiyoruz. Şu anda İstanbul’da bulunan bu zat veya zevat böyle bir imkana sahip mi değil?” diyen Erdoğan’a göndermede bulunarak “Hani birine kalsa her şeyi kendi çatısı altına toplayacak ya, her şeyi ona verirseniz hizmet getirir. Her şeyi ona verirseniz var ya bu milleti mahveder. İyi ki biz varız. Böyle bir anlayış olabilir mi?” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi Kenstel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’nde konuştu.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Kentsel dönüşümün sahtesini de yapıyorlar. Bu önemli. Her ne kadar esprili gibi olsa da kısmen bu sahte meselesini vatandaşlarımıza yalşatıyorlar. Kimin yaptığını siz çok iyi biliyorsunuz. Gerçek kentsel dönüşüm insanları güvende hisettirir, huzurlu ve mutlu eder. Sahte kentsel dönüşüm ise insanları mağdur eder. İstanbul’un deprem gibi çok önemli bir sorunu var. Şunu da söylemem gerekir; bu sorunun çözümlerinden biri olması gereken kentsel dönüşüm bu şehirde bu arkadaşlar yüzünden bir soruna dönüştü. Eğer sahte işler yapar insanları aldatırsanız, kentsel dönüşüm diye İstanbul’un sadece göz önünde bulunan deniz kıyılarını lüks konutlarla yığın haline getirirseniz, Fikirtepe gibi bir talihsizliği yaşatırsanız… Kenstel dönüşüm adına yaptıkları insanları kentsel dönüşümden soğutur.

“VATANDAŞI SIRTINDAN HANÇERLEDİLER”

-Bu milletten yıllarca deprem vergileri alındı hem de milyarlarca dolar. Vatandaş sesini çıkaramadı. Her şeye rağmen, hükümetine, belediyesine güvenen insanlar bu güvende sıkıntı gördüler. Onlar bu güveni yönetemediler. Vatandaşı yalnız ve çaresiz bıraktılar. Deprem toplanma alanlarını ranta açtılar, bir nevi vatandaşı sırtından hançerlediler.

-Hala seçime giderken insanlara 650 bin konut yapacağız yalanını söylüyorlar. Gerçekten yüzü kızarmadan ifade edebiliyor. 650 binin rakamsal değeri; hiç maaş ödemese, yatırım yapmasa, metroya ona buna harcamasa bu şehrin 5-6 yıllık bütün parasını harcasa yine yapamaz. O bakımdan gerçeklerle yalanları ayırt etmek isteyen vatandaşlarımıza sesleniyorum; Tuzla’ya baksa gerçeği bütün açıklıkla görülür. 2019’da projeleşen 20212’de başlatılan TOKİ projesine baksınlar. Hemen yanı başında biz KİPTAŞ projemizi tamamlayıp teslim ettik TOKİ’nin, hala kaba inşaat seviyesinde olan bölümleri var.

“BİZİMLE ONLAR ARASINDAKİ FARK AHLAK VE HAYSİYET FARKIDIR”

-Bizimle onlar arasındaki fark inanın zihniyet farkıdır. Ahlak ve haysiyet farkıdır. Aradaki fark vatandaşa verdiği sözü şeref sözü kabul edenler ile vatandaşa yalan söylemekten utanmayanlar arasındaki farktır.

“BAZILARI GİBİ KARŞIMA KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞURLARI ÇIKAR DA HESAP SORAR DİYE ENDİŞE ETMEDİM”

-Vatandaşlarımızın güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadık. Hayali vaatler vermedik. Verdiğimiz tüm sözleri de tuttuk. Tutamayacağımız bir söz de vermedik. İstanbul’un her tarafında o iç huzurla dolaşıyorum. Engellediğimiz, süreçlerin uzatıldığı, bir yerde başlayacağımız inşaatın bazı ilçe belediyeleri tarafından uzun sürelere uzatıldığı hatta sabote edildiği girişimleri de yaşamadık değil. Ama biz işimize baktık. O bakımdan öyle bazıları gibi karşıma kentsel dönüşüm mağdurları çıkar da hesap sormaya kalkarlar mı diye endişe etmedim.

-Vatandaşlarımız bize sadece geçici yetki verirler. 5 yıllık yetki verirler. O bakımdan hani birine kalsa her şeyi kendi çatısı altına toplayacak ya, her şeyi ona verirseniz hizmet getirir. Her şeyi ona verirseniz var ya bu milleti mahveder. İyi ki biz varız. Böyle bir anlayış olabilir mi? Her yetkiyi ona verin, muhtarlarımız toplayın çantanızı eve gidin. Başka belediye başkanları da olmasın her şey onun olsun. İstanbul da onun olsun bütün memleket de onun olsun. Allah yardımcısı olsun, ne diyeyim?

Yani bu milletle dalga geçmek gibi bir şey. Bu millet hafif tebessüm eder ama o sandığa gittiğinde ne yapacağını da çok iyi bilir, aynen 23 Haziran’da olduğu gibi. Elbette yetki istiyoruz ama yetkinin her anınında, her saniyesinde şeffaf, sokakta yürürken bizi göreceksiniz. Pazarda yanınızda rastlayacaksınız, en zor anında yanında olacağız. Meclimizi size göstereceğiz. Tüm şeffalığıyla size hesap verecek şekilde yetkiyi bize verin, size atom karıncanın üzerinde bir tarif var mı bilmiyorum ama insaşşal bulacağız -Ekrem gibi çalış denebilir- 5 yıl daha sizin için çalışmaya devam edeceğiz.

Ekrem İmamoğlu, Mevzular Açık Mikrofon’a konuk olacak

Kaynak: TELE1