Özgür Özel: Ekrem Başkan İBB Başkanı olduğundan beri Tayyip Bey İstanbul üzerinde helikopter ile gezemiyor

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 5:45 pm - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 6:42 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Özgür Özel Beykoz’da halk buluşmasına katıldı. CHP lideri Özel, Erdoğan’a göndermede bulunarak “Ekrem Başkan İBB Başkanı olduğundan beri Tayyip Bey İstanbul üzerinde helikopter ile gezemiyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Beykoz’daki halk buluşmasında konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu 1 yıl içerisinde Anadolu Hisarı-Kavacık metro hattının açılacağını belirtti. İmamoğlu iktidara Kanal İstanbul üzerinden tepki göstererek  “Gündemde yok diyorlar, gizli gizli ihale yapıyorlar. Kanal İstanbul asla yapılmayacak” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Beykoz kimsenin tapulu mülkü değil. Beykoz, Beykozlunun. Oyalamaca yok. Büyükşehirde de Beykoz’da da hep beraber güçlü ittifakımızın karşılığını alacağız. Bizim ittifakımız halk ittifakı, İstanbul İttifakı. Bizim kapımız herkese açık.

Beykoz Sosyal Tesisleri ve Kır Bahçesi’ni vatandaşlarla buluşturduk. Orası işgal altında bir yerdi. Temizleyip boşalttık. Millete ait olan yeri millete verdik. Biz milletin yerini millete, milletin parasını millete veriyoruz kardeşim. Çubuklu’daki siloları, akaryakıt tanklarını biliyorsunuz değil mi? Oralara muhteşem kütüphaneler, sosyal tesis, müzeler, çocuk oyun alanları, konser alanları geliyor. Yıllarca kim için bekletiyorlardı bilmiyorum ama biz orayı da millete açıyoruz. Beykoz’a kent lokantası yapacağız. 200 lirayı 14 sene önce bu hükumet çıkardı. 14 sene önce, 130 dolar yapıyordu. Şu anda 6.5 dolar yapıyor. 130 dolar nere, 6.5 dolar nere?

BEYKOZ’A METRO GELİYOR

Değer kaybı yüzde 1200’den fazla. 200 lira ilk çıktığında 500 ekmek alabiliyordu. Şimdi 50 ekmek alabiliyor. İşte biz bu yüzden İstanbul’da sosyal yardımları 6 kat arttırdık. Yeni dönemde öğrenci yurt kapasitesini 15 bine çıkaracağız. 1 yıl içerisinde Anadolu Hisarı-Kavacık metro hattı açılacak.

“KANAL İSTANBUL ASLA YAPILMAYACAK”

“Gündemde yok diyorlar, gizli gizli ihale yapıyorlar. Kanal İstanbul asla yapılmayacak. Hak yemem, kimsenin hakkını da yedirmem. Biz İstanbul’da insanları bir kez bile aldatacağıma on tane yüz tane seçim kaybederim. Ama bunlar yalanı dolanı, iftirayı işin içine katarlar.”

“EKREM BAŞKAN İBB BAŞKANI OLDUĞUNDAN BERİ TAYYİP BEY İSTANBUL ÜZERİNDE HELİKOPTER İLE GEZEMİYOR”

İmamoğlu’nun ardından CHP lideri Özgür Özel konuştu. Özel’in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“Beykoz’da zamanında kentin cefasını çekenlere sen git buradan sefasını başkaları çekecek diyenleri biliyoruz. Elbette kentsel dönüşüm istiyoruz. Beykoz’un boynu bükük bırakıldığını gördüm üzüldüm üzüldüm. 1 Nisan’da Beykoz’un mahpus talihi son bulacak söz veriyorum. Ekrem Başkan İBB Başkan olduğundan beri Tayyip bey İstanbul üzerinde helikopter ile gezemiyor. Kanal İstanbul’u sen söyledin, senin reisin söyledi. Bu ihanet projesini de Ekrem Başkan durdurdu. Eğer, Ekrem Başkan değil de o Erdoğan’ın adayı Binali bey başkan olsaydı kalan tüm arsalar gitmişti. Kanal İstanbul’u yapmışlardı, her tarafı da Katarlılara satmışlardı

Tayyip Bey bana diyor ki emeklileri tahrik ediyor. Dün Türk-İş açıkladı açlık sınır 16200 lira. Türkiye’de emekliler açlık sınırının altında. Bak açız açız diye bağırıyorlar. Vallahi de yalan billahi de yallan. Sen Beşli Çete’ye parayı buluyorsun emekliye gelince param yok diyorsun. Senin önceliğin beşli çeteler.”

TELE1’in anket sorusuna İmamoğlu’ndan yanıt

AKP’nin kamuflajlı seçim çalışmasına Özgür Özel’den tepki: Bu ucube rejimin fotoğrafıdır

Kaynak: TELE1