AKP’nin kamuflajlı seçim çalışmasına Özgür Özel’den tepki: Bu ucube rejimin fotoğrafıdır

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 5:17 pm - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 5:17 pm

AKP’nin Şırnak’taki seçim çalışmalarına Vali Cevdet Atay ile Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut’un katılmasına tepki gösteren CHP Lideri Özgür Özel “O fotoğraf bu ucube rejimin fotoğrafıdır.” dedi.

Şırnak’ta AKP’li İdil Belediye Başkan Adayı İkbalhan Haznedar, Şırnak Valisi Cevdet Atay ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ile Sırtköy Beldesi’nde esnaf turuna çıktı. Ziyarete, kayyum belediye başkanı ve İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel ve İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman da katıldı. Vali ve komutan AKP’li adayla birlikte çarşıda esnaf ziyaretinde bulunarak oy istedi. AKP İdil İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

Ümraniye’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, söz konu fotoğraflara tepki gösterdi.

Özel, Şırnak’taki tartışılan fotoğrafa ilişkin şunları söyledi:

‘ERDOĞAN 100 YIL SONRA TEK PARTİLİ SİSTEME GEÇMEYE ÇALIŞIYOR’

* “Erdoğan’ın dolma kalemi aynı mürekkeple sabah il başkanı atıyor Şırnak’a, öğleden sonra Vali atıyor. İkisi aynı mürekkebin insanı oldukları için birlikte gezip kampanya yapmayı normal sanıyorlar. Parti ile devlet ayrımı ortadan kalkmış durumda. Partiyi devletin partisi, devleti partinin devleti sanan bir anlayış attığı her adımda Türkiye’ye 2024 yılında yeni bir utanç yaşatıyor. Yüz yıl önce Cumhuriyet kuruldu, çok partili sisteme geçmekle övünüyoruz. Erdoğan, 100 yıl sonra tek partili rejime geçirmeye çalışıyor.

‘DEMOKRASİ TARİHİNDE EN KARANLIK FOTOĞRAFLARDAN BİRİ OLARAK YERİNİ ALDI’

*O fotoğraf bu ucube rejimin fotoğrafıdır. Türkiye’nin demokrasi tarihinde bir köşede en karanlık fotoğraflardan biri olarak yerini aldı. Ümit ediyoruz bir gün demokrasi müzesinde ‘Demokrasimiz böyle bir badireyi atlattı’ diye o fotoğrafı sergileyeceğiz.”

TELE1’in anket sorusuna İmamoğlu’ndan yanıt

Kaynak: TELE1