Özgür Özel, Çankaya’ya neden avukatını aday gösterdiğini anlattı

Yayın tarihi: 22 Şubat 2024 Perşembe 10:09 am - Güncelleme: 22 Şubat 2024 Perşembe 10:51 am

Özgür Özel, avukatı Hüseyin Can Güner’in Çankaya Belediye Başkan Adayı olmasıyla ilgili, “Ben çok güvendiğim çok inandığım birisini hem MYK’nın hem Parti Meclisi’nin onayına sundum. MYK ve Parti Meclisi’nde oy birliğiyle geçti” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Yeni Bir Sabah programına katıldı.

İsmail Küçükkaya, Özgür Özel’e avukatı Hüseyin Can Güner’in Ankara Çankaya İlçe Belediye Başkan Adayı olmasıyla ilgili tartışmaları sordu.

Parti Meclisi üyeleriyle görüştüğünü anlatan Küçükkaya, “Ben bu kararınızdan sonra üç Parti Meclisi Üyesi ile görüştüm. Dedim ki: ‘Siz bizimle konuşurken itiraz ediyordunuz Hüseyin Can ismine Parti Meclisi’nde konuşmamışsınız.’ Sistem sorgulaması açısından size sormuş olayım: Üçü de benzer lafları söyledi. Dediler ki: Parti Meclisi’ne sayın Genel Başkan sundu. Ben bu arkadaşa çok güveniyorum. Eskilerden beri tanıyorum. O aynı zamanda benim avukatımdır. Özel durumlarından ve mağduriyetlerinden bahsetmişsiniz. İtiraz etmesi beklenen isimler de siz böyle söyleyince yanında Hüseyin Can Güner var. O da Parti Meclisi üyesi. Burada nasıl konuşabiliriz?” dedi.

Özgür Özel ise yanıt olarak, “Hayır öyle değil. Böyle değil. Bağla canlı yayına bunu söyleyen arkadaşla konuşalım nasıl oldu? Bak çok net söylüyorum. Hüseyin Can Güner ismi geldi, 60 kişilik salonda alkış koptu. Yalanım varsa bir kişi çıksın söylesin. Hepsi alkışladı. Sonrasında söz talebi olan var mı dedim. Söz talebi olmadı. Ben onaylandıktan sonra bir teşekkür konuşması yaptım” ifadelerini kullandı.

Özel, sözlerinin sonunda, “Ben çok güvendiğim çok inandığım birisini hem MYK’nın hem Parti Meclisi’nin onayına sundum. MYK ve Parti Meclisi’nde oy birliğiyle geçti” şeklinde konuştu.

TİP İLE GEBZE – KOCAELİ ANLAŞMASI

Özgür Özel, Kocaeli Gebze İlçe Belediye Başkan Adayı olan Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ı parti olarak destekleyeceklerini açıkladı. TİP ile yapılan anlaşmada Kocaeli Büyükşehir ve diğer ilçelerde de TİP seçmeninin CHP’yi desteklemesi kararı alındığını söyledi.

Özel, “Özgür Özel, TİP’le şöyle bir çalışma yaptık. CHP ile kafa kafaya gittiği ve kaybettirme riski olan yerlerde aday göstermediler. Biz de bir işçi kenti olan Gebze’de ilçe belediyesinde Erkan Baş bir iddia koydu orada. Kendisini biz destekliyoruz orada ama Kocaeli Büyükşehir’de, ilçelerde ve TİP’in aday göstermediği, bizim için yarışmalı olan yerlerde TİP seçmeni bu Gebze jestine karşılık Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek verecek” şeklinde konuştu.

SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANLARI MAL VARLIKLARINI BELEDİYE BİNASINA ASACAK

İsmail Küçükkaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş’ın mal varlıklarını açıklamasını hatırlatarak siyasetin finansmanı ve şeffaf belediyecilik konusuna değindi.

Mansur Yavaş kendisinin ve eşinin mal varlığını açıkladı

Özgür Özel ise bunun olması gereken bir durum olduğunu belirterek, “Belediye başkanları zaten seçildiklerinde, milletvekilleri de ben de seçildiğimde mal varlığımı bildirdim. Bunun yapılması son derece doğru. Hatta Mansur Bey, belediyenin önüne assın. Seçilen bütün belediye başkanlarımız 1 Nisan sabahı bütün mal varlıklarını asacaklar” dedi.

“CAN ATALAY İÇİN SEÇİMDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ”

İsmail Küçükkaya AKP/MHP-Yargı darbesi ile TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini hatırlatarak Özgür Özel’e bu konuda neler yapacaklarını sordu.

Özgür Özel, Can Atalay’ın özgürlüğünü isteyenlerin güç birliği yapması gerektiğini belirterek Can Atalay için seçimlerden güçlenerek çıkacaklarını söyledi.

Özel şunları söyledi:

“Seçim atmosferinde Can Atalay için seçimden güçlenerek çıkacağız. Can Atalay özgürlüğüne kavuşsun, Meclis’e dönsün isteyen herkese şunu söylüyorum: Gelin 31 Mart’ta güçlerinizi birleştirin. İktidara kazandırmayın. İktidar kazanırsa, ‘Bak Can Atalay’ı salmadım yine kazandım’ ama milli irade bir tokat atarsa bunlara Nisan ayında, Mayıs ayında Can Atalayla ilgili neler yapacağımızı göstereceğim. Bu süreçte hiç unutturmam Can Atalay’ı.. Her fırsatta konuşuyoruz, her fırsatta mücadele veriyoruz ama bu seçimlerde, – Can Hatay milletvekili- Hatay’ı AK Parti kazanırsa söyleyecek söz kalmaz.”

Özgür Özel, avukatı Hüseyin Can Güner’in Çankaya Belediye Başkan Adayı olmasıyla ilgili, “Ben çok güvendiğim çok inandığım birisini hem MYK’nın hem Parti Meclisi’nin onayına sundum. MYK ve Parti Meclisi’nde oy birliğiyle geçti” dedi.

Kaynak: TELE1