Özgür Özel: Bu örgüt beni yetkilendirirse, bu takımı şampiyon yaparım

Yayın tarihi: 23 Eylül 2023 Cumartesi 8:56 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2023 Cumartesi 8:58 pm

CHP Mersin İl Kongresi’nde konuşan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Genel Başkanlık adaylığı için “Bu örgüt bana inanır, yetkilendirirse bu takımın başına geçerim, bu takımı da şampiyon yaparım” dedi.

CHP Mersin İl Kongresi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Kongrede CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakır da birer konuşma yaptı.

“BU TAKIMI ŞAMPİYON YAPARIM”

Kongrede konuşan CHP Grup Başkanı Özel, CHP’nin baba ocağı olduğunu belirterek, “CHP içindeki tartışmaları, ‘acaba bir ayrılık, geçmişteki kötü örnekler gibi farklı partileşme süreçleri gibi kavga olur mu, ayrı düşme olur mu?’ diyenlere şunu söylüyoruz; biz bu babaevinin evlatlarıyız, çorbayı kaynatanlarız, bacayı tüttürenleriz. Bu evin tapusu bir kişiye aittir. O ne Kemal Bey’dir ne Özgür Özel’dir. Ne İnönü’ydü ne Ecevit’tir. Bu evin tapusu bir kişiye aittir o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

CHP’nin Ankara İl kongresi! Örsan Öymen’den “İki genel seçimi üst üste kaybeden genel başkan adayı olmamalı” çıkışı

GEÇ TAKIMIN BAŞINA DERSE, GEÇERİM, BU TAKIMI DA ŞAMPİYON YAPARIM

Kardeşim, sen de orada değil miydin? Vallahi oradaydım. İlk olarak değişim tartışmalarına değişim kararlı ama vefalı olmalıdır dedim. Bu partiye emek vermiş kimseye vefasızlık etmek asla gönlümden geçmez. Hatta dedim ki bir özeleştiri olarak eğer ben şampiyon olacak takım yerine ikinci olan takımda santrafor oynayacağıma şampiyonluğa oynayan takımda her mevkiye talibim dedim. Ben bu evin evladıyım. Bana Özgür, orta saha, orta saha, kaleye geç, kaleye, Özgür çok oynadın yedeğe, yedeğe, Özgür artık oynama top topla, top toplarım, ama bana bu örgüt gerekli görür, inanır yetkilendirirse, geç takımın başına derse takımın başına geçerim, bu takımı da şampiyon yaparım. Söz veriyorum.

“KILIÇDAROĞLU’NA AKTARDIM”

Özel, süreç içerisinde partilerinin yenilenmesi ve güçlenmesi için gayret gösterdiğini vurgulayarak, bu sürecin nasıl yönetilmesi gerektiğini hem yetkili organlara hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na doğrudan aktardığını söyledi.