Özgür Özel: Bu devlette güvercin katillerine nefes aldırırsam namussuzum

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 9:48 am - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 9:50 am

Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu devlette güvercin katillerine ve o katilin sırtını sıvazlayana, günü gelince serbest bırakana nefes aldırırsam namussuzum” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV ekranlarında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. 2007 yılında Hrant Dinki Agos’un önünde katleden Ogün Samast’ın tahliyesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel şunları söyledi:

“Öyle bir yerde bu haberi aldım ki zaten duygularımın en yoğun olduğu noktaydı. Kıbrıs’ta şampiyon meleklerin anneleriyle beraberdim. Kahraman meleklerin antrenman yaptıkları spor salonunda bir oda vermişler. Adıyaman’daki depremde İsias Otel’de Kıbrıs’tan 24 evladımız hayatını kaybetti. Onların anne ve babalarıyla beraberdik. Böyle bir acıdan çıktım, kapının önüne gittim, muhabirler dediler ki Ogün Samast serbest bırakıldı. Ogün Samast, bir güvercin katili. Çünkü Dink’e demişlerdi ki tehdit alıyormuşsunuz diye, o da demişti ki ‘Ben tehdit alıyorum ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinleri öldürmez’ demişti. Hrant Dink kendini barış güvercini olarak niteliyordu, Ogün Samast bir güvercini öldürdü. Bu ülkede güvercin öldürmek kadar utanılacak bir şey yoktur. Bir güvercini vurgu Ogün Samast.

“O SIRTI SIVAZLAYANLAR TÜRKİYE’DEKİ DERİN GÜÇLER”

Onu yaptıktan sonra yakalandığında birileri onu aldılar Türk bayrağı önünde poz verdiler. Orada o sırtı sıvazlayan bir kişi değil, o Türkiye’deki derin güçler. O Dink’in ölümünden sebebiyet evrenlerin eli o sırtı sıvazlıyordu. O el  Ogün Samast’ı geçen gün sertbest bıraktıran. Ogün Samast bir katil ama sadece tetiği çeken kişi. Tetiği çekenler şunu söylüyorlar, gazetecisiniz değil mi İsmail Bey, sizin gözünüze bakarak diyorlar ki ey İsmail Bey buradayız katilimize bile sahip çıkarız hepinize ayağınızı denk alın diyorlar. Türkiye’deki bütün gazetecilere muhaliflere biz buradayız devlet dediğiniz gördüğünüzden ibaret değil, derinlerde başka bir yapı var ve biz günü gelir katilimize de sahip çıkarız diyorlar. Kimse korkmasın, hepimiz Hrantız derken boşa söylenmiyordu. Biz öldürmekle bitmeyiz. Bundan sonra o derin yapı şunu bilsin, enselerindeyiz. Bundan sonra onlar bizimle değil biz onlarla uğraşacağız. Bu devlette güvercin katillerine ve o katilin sırtını sıvazlayana, günü gelince serbest bırakana nefes aldırırsam namussuzum.”

Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘Anayasa’ göndermesi: Bindiğin dalı kesme