Özgür Özel AYM önünde: Bu yasa Atatürk’ün kurduğu partiye atılan iftiraya engel olmadı!

Yayın tarihi: 8 Kasım 2023 Çarşamba 12:54 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2023 Çarşamba 1:41 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, basın meslek örgütlerinin, Sansür Yasası’nın iptali talebinin görüşüldüğü Anayasa Mahkemesi (AYM) önündeki eyleminde yaptığı açıklamada bulundu. Özel, “Atatürk’ün kurduğu partiye terör örgütüyle işbirliği yaftası yapıştırdılar. Bu yasa buna engel olmadı” dedi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), tartışmalı “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis öngören düzenlemenin iptal istemini bugünkü toplantısında ele alacak. CHP maddeyi, iptal istemiyle AYM’ye taşıdı. AYM, başvuruyu bugün yapılacak toplantının gündemine aldı. Esastan görüşülecek maddeye ilişkin karar verilmesi bekleniyor.

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel de yasanın iptali talebinin görüşüldüğü AYM önünde açıklamalarda bulundu.

AYM sansüre ne diyecek? Tolga Şardan: Bot ve sahte hesaplar için dendi ama gazetecileri kapsadı

Özel’in açıklamaları şöyle:

Tolga Şardan bu madde üzerinden tutuklanmış bir gazetecidir. Tolga Şardan bu gün de tutuklu olacaktu bu görüşme yapılmıyor olsaydı burada. Tolga şardan’ın bırakılması hukuken bir itirazın değerlendirilmesinden değildir. Tolga Şardan’ın serbest bırakılması bu yasa görüşülürken bu yasadan bir gazetecinin tutuklu olmasının iptalin en önemli kanıtı olmasındandır. Eğer bugün AYM bu yasanın iptali adımını atmayacak olursa yarından itibaren geçen hafta Tolga Şardan’a yapılanlar tüm gazetecilere yapılacak. Bu gerçek dışı bilginin yayılmasına engel olacak yasa olsaydı Türkiye dünyanın en büyük dezenformasyon cennetlerinden biri olmazdı. Seçim yaşadık Atatürk’ün kurduğu partiye terör örgütüyle işbirliği yaftası yapıştırdılar. Bu yasa buna engel olmadı. Tolga Şardan gazetecilik yaptı hapsi boyladı. Bundan sonra olacaklar bundan ibarettir. AYM alacağı kararla ilgili bir şey söylemeye gerek yok. Bilgi alma özgürlüğünü koruyacak adımı atacağına inanıyoruz.