Özgür Özel: Anıtkabir’de parti militanını en öne kadar getirmişlerdi

Yayın tarihi: 10 Kasım 2022 Perşembe 1:51 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2022 Perşembe 2:56 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bugün 10 Kasım Anma Töreni’nde yine matem gününe yakışmayacak görüntüler vardı. Özel olarak getirildiği belli olan Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkili 8 – 10 kişi, Erdoğan’ın siyasi bir sembole çevirdiği rabiayı yapan ve ona uzaktan seslenip şarkı şeklinde bir marş söylemeye çalışan parti militanını en öne kadar getirmişlerdi.” dedi.

Anıtkabir Anma Töreni’nin ardından basın açıklamasında bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Anıtkabir Özel Defteri’ne Türkiye’nin Yüzyılı vizyonunu yazan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Özel, “Sen gitmişsin 10 Kasım’da Cumhurbaşkanı şapkasıyla cümlede ’85 milyon’ olarak var. AKP’nin seçim sloganını, kampanyasını yazıyorsun. Bu olmaz kabul edilemez. Biz varız o 85 milyonun içinde ne münasebet? Cumhuriyet Halk Partili’ler var ne münasebet? Senin AKP’nin ve MHP’nin üyesi olmayan milyonlar varız ne münasebet? Bunu kabul etmiyoruz, kınıyoruz, millete şikayet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İşin güzel tarafı şu ki oradaki yüzler binler, bunun bir yas günü olduğunun bilincinde ve bu rezaletin bir parçası olmayarak o 8 – 10 tane parti militanını bir başına bıraktılar. Geçtiğimiz yıllarda taşımalı kıtalarla yaptıkları tezahüratlar Anıtkabir’e yakışmıyordu ama 10 Kasım’da buna yeltenmek gerçekten hayret verici. Utanabilene utanç verici. Bugün, Anıtkabir’de yüzlerin, binlerin belki 10 binlerin kendilerine verdiği cevap çok etkileyici. 8 Parti militanı bir başına bağırdılar ve onlara kimse katılmadı. Buna kim tenezzül ettiyse, kim sessiz kaldıysa, kim eğer amaçlarına ulaşsalardı memnuniyet içinde olacaksa büyük bir hata içinde olduklarını bilsinler. Bu akıl bir süredir AKP’yi yöneten ve yok eden akıl zaten. Aynı akıl, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazılacak metinde de kendini gösteriyor. Erdoğan’ın ağzından şunu duyduk ’85 milyon olarak geleceğe daha güçlü, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha müreffeh, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz.’

Kardeşim senin iki şapkan var. Rejime kast eden anayasa değişikliğinden sonra yanlış ama iki şapkan var. Bir tanesi Cumhurbaşkanı şapkası, bir tanesi parti genel başkanı şapkası. Parti başkanı olarak partinin kuruluş gününde gidersin Anıtkabir’e oraya neşredersin Türkiye Yüzyılı’nı ‘Biz AKP olarak böyle yapıyoruz. Gelecek yıllara böyle ulaşmaya çalışıyoruz’ dersin.

Sen gitmişsin 10 Kasım’da Cumhurbaşkanı şapkasıyla cümlede ’85 milyon’ olarak var. AKP’nin seçim sloganını, kampanyasını yazıyorsun. Bu olmaz kabul edilemez. Biz varız o 85 milyonun içinde ne münasebet? Cumhuriyet Halk Partili’ler var ne münasebet? Senin AKP’nin ve MHP’nin üyesi olmayan milyonlar varız ne münasebet? Bunu kabul etmiyoruz, kınıyoruz, millete şikayet ediyoruz.

305 ÇOCUĞA CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN DAVA AÇILMIŞ

2021’de 305 tane çocuğa dava açılmış. Nasıl? Anlamadım? Koskoca cumhurbaşkanı 305 tane çocuğa ‘bana hakaret etti’ diye dava açıyor.

“İSTANBUL SEÇİMLERİNDEN DERS ALAMAYANLAR İLK SEÇİMDE ALACAK”

İstanbul seçimlerinde 13 bin farkı kabul etmeyip tekrar seçim diyenlere aynı seçmen 806 bin farkla cevap vermişti. Buradan ders alamayanlar ilk seçimlerde yeniden derslerini alacak.

Hükümetin hukuk tanımazlığını sınır tanımaz bir şekilde kendi lehlerine uyguluyorlar. ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçu tarafsız Cumhurbaşkanları için. 2014 yılında bu suçtan sadece 110 dava vardı. Bugün 9168 dava var. Bir partinin genel başkanı siyasette bir taraf olunca 9168 dava, Cumhurbaşkanı olarak istifade ediyor. Tam 99 kat artmış açılan dava.

“İMAMOĞLU’NU YEDİRMEYİZ”

Bir başka hukuk skandalı yarın İstanbul’da görülecek dava. Ekrem İmamoğlu. İstanbullu dedi ki ’25 yıldır Tayyip Erdoğan ve atadıkları İstanbul’u yönetiyor. Bu sefer fikrim değişti bir başkası yönetsin dedi’ ve yetkiyi 13 bin farkla Ekrem Bey’e verdi. Seçimi yenilediler. Orada İstanbullu seçmen çok net bir şekilde tavrını koydu. Demokrasi şamarını indirdi enselerine.

Ekrem Bey yurt dışındaki süreçte bu yaşananları anlatmış. Süleyman Bey, hemen bunu fırsat bilip ‘Bizi yurtdışında şikayet ettin. Ahmaklık yaptın’ demiş.

Ekrem Bey de cevap vermiş. ‘Ben değilim seçimi iptal edenlerdir’. Buradaki Soylu’nun seçimi iptali için nasıl çırpındığını da seçim iptalini anlatan kişiye ahmak dediğinde ‘Sensin ahmak’ diye karşılık verdiğini bilmek için hiçbir şey olmaya gerek yok.

Ama YSK seçimi kendi iradesiyle iptal etmiş gibi YSK üyelerine kurum halinde görev kamu görevlilerine hakaretten dava görülüyor. Yarın da görülecek ama bir iddia var. Davanın hakimi diyor ki ‘Ben aslında hükümete de Tayyip Bey’e uzak biri değilim ama adaletten uzaklaşamam. Sordular; ‘Ne yapacaksın? Siyasi yasak ver. En üst sınırdan ver.’

Hakim demiş ki ‘Alt sınırdan verilir hükmün açıklanması da geri bırakılır. Bu dosya budur Beni aldılar 8 yıl görev yapmam gerekirken diyor ki 1 yıl sonra beni sürgün ettiler’ diyor. Bununla ilgili soruşturmaların yürütülmesi gerekirken bunu çıkıp yalanla diye baskı yapıyorlar. Yarın çıkacak karara nasıl güvenilecek?

Genel Başkanımız söylediği herkesin kulağında olsun. ‘Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır. Yutamazsınız. Onu yutturmayız. Ezdirmeyiz!’

Anıtkabir’de saygısızlık! “Her yer Tayyip her yer Erdoğan”