Özgür Özel, Ali Yerlikaya’yı hedef alan ‘Ebabil Harekatı’nın ne olduğunu hatırlattı! “Deşifre etmiştim”

Yayın tarihi: 2 Ekim 2023 Pazartesi 1:06 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2023 Pazartesi 1:09 pm

‘Ebabil Harekatı’, dün İçişleri Bakanlığı’na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı girişimi sonrası Soylu’ya sahip çıkıp Yerlikaya’yı hedef aldı. Tepkiler üzerine bir açıklama daha yapan Ebabil, paylaşımları silip hesabı kapattıklarını duyurdu. Konuya ilişkin X’ten paylaşım yapan CHP’li Özgür Özel, ‘‘Önce deşifre oldular ardından apar topar tüm hesaplarını kapattılar’’ ifadelerini kullandı.

Ankara’da dün İçişleri Bakanlığı’na yönelik gerçekleştirilen bombalı terör saldırısı girişiminde 2 polis memuru yaralandı. Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen ‘Ebabil Harekatı’ isimli trol grubu ise ‘güvenlik zafiyeti’ olduğunu belirterek Yerlikaya’yı hedef alan paylaşımlar yaptı.

Söz konusu hesap, bir süre sonra bu tweet’i sildi ve yeni bir tweet paylaşarak hesabın kapatılacağını “Bugün Ebabil Harekatı hesabından atılan tweet kabul edilemez! Bunu asla kabul etmiyor ve Ebabil Harekatı’nın sosyal medya hesabını kapatıyoruz” sözleriyle açıkladı.

CHP Genel Başkanlığı’na aday olan Grup Başkanı Özgür Özel, bugün sosyal medya platformu olan X’ten yapmış olduğu paylaşımda, daha önce ‘Ebabil Harekatı’ isimli trol organizasyonunu deşifre ettiğini söyledi. Özel, ‘‘Bir santim eğilmeyiz. Biliriz ki biz bir santim eğilirsek Bunlar bu millete diz çöktürürler’’ ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Özel, Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanlığını yapan Emin Şen’in SM360 ve Native isimli şirketleri üzerinden kamudan aldığı ihalelerle, “sosyal medya trollerine ödeme yaptığını” iddia etmişti. Özel, Şen’in Ebabil Harekâtı adlı yapılanmayı yönlendirdiğini belirtmişti.

İçişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde Şen, “Bakan müşaviri” olarak kayıtlıyken Özel’in açıklamaları sırasında bu kayıt, “Danışman” olarak değiştirilmişti. Ardından bakanlıktan yapılan açıklamada, “Emin Şen, kadrolu çalışan değildir. Uzun süredir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır” denilmişti.

Özgür Özel’den ‘istifa’ açıklaması! Görevini bıraktı…