Özgür Özel: Adayım, hazırım

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 10:19 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 10:30 pm

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, gazeteci Murat Ağırel’e konuştu, “Aday mısınız?” sorusuna “Adayım, hazırım” diye yanıt verdi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesi sonrası CHP’de ‘değişim’ sesleri yükselirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlere kadar partinin başında olacağı iddia ediliyordu. Gelişmeler sonrası toplanan CHP Parti Meclisi’nden (PM) kurultay kararı çıktı. Olağan kongre için planlanan tarihin ekim ayı ortası olduğu belirtildi.

Partide İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim taraftarı olduğu bilinirken, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’den en net genel başkan adaylığı açıklaması geldi. Gazeteci Murat Ağırel’in aktardığına Özel “Adayım, hazırım” derken, “Genel başkanlıksa Genel başkanlık. Fedakarlıksa fedakarlık” ifadelerini de kullandı.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu üçüncü kez görüşecek

‘GENEL BAŞKANLIKSA GENEL BAŞKANLIK’

Ağırel, görüşmeyi Twitter hesabından şöyle aktardı: ” ‘Aday mısınız?’ diye sordum, ‘Adayım, hazırım’ diye konuştu. Verdiği yanıtı aynen aktarıyorum:

‘Genel başkanlıksa Genel başkanlık. Fedakarlıksa fedakarlık. İhtiras değil her şartta kazanmaya özlem. Kaybeden takımda santrafor olacağıma şampiyon takımda her mevkiye talibim. Gerekirse sorumluluk, gerekirse fedakarlık. Ben de varım. İnançla kararlılıkla buradayım. Çaresiz seçeneksiz umutsuz değiliz. Ama inatçı bir ihtiras sahibi de değilim. Üye delege ülke şartlar yürü derse yürürüm. Dur derse dururum. Aday mıyım, adayım, hazır mıyım hazırım. Hem sorumluluk almaya hem fedakarlık yapmaya hazırım’ ”

 

NE OLMUŞTU?

Gazeteci İsmail Küçükkaya’ya konuşan Özel, “Değişim cesaretli, kararlı ve vefalı olmalı. Kemal Kılıçdaroğlu incitilmemeli. Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Hiçbir şey olmamış gibi davranırsak seçmen hepimizi siler atar. Hepimizin birbirimizle hukuku, birbirimize borcu var. Ancak en büyük borç vatana olan borç” demişti.

Özel, son olarak Kübra Par’a yaptığı açıklamada ise “Bu süreçte mutlaka kuvvetli özeleştiri yapmamız lazım. Bırakın parti mensuplarını, oy veren vatandaşın bize ‘Değişin’ deme hakkı var. Hatta oy vermeyenler de ‘Değişin de oy verelim’ diyebilir. Genel Başkanımız ile çatışmayı da onun hırpalanmasını da doğru bulmam.” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu: Değişimin önünü sonuna kadar açacağım