Kılıçdaroğlu: Değişimin önünü sonuna kadar açacağım

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 1:32 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 2:28 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 97 gün sonra  ilk grup toplantısında konuştu. ‘Değişim‘ mesajı veren Kılıçdaroğlu “Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin” ifadelerini kullanırken “Milletin ve vatandaşlarımızın kazanacağı yeni bir süreci inşa etme zamanıdır” sözleri dikkat çekti.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından “değişim” çağrılarının yapıldığı CHP’de bugün ilk grup toplantısı gerçekleşti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “değişim” çağrılarına ne diyeceğinin merakla beklendiği grup toplantısında, “İnançla ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“Bir genel başkanı olarak partimin yakın geleceğini uzun hedefli yapısını düşünüyorum ve düşünmek zorundayım. Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi sağlam götüreceğimi herkes bilsin” diye konuşan Kılıçdaroğlu, “Beklediğimizi alamadık. Kazanamadık. Eleştiriler elbette ki gelecekti; tamamını saygıyla karşılıyorum. Ama kalemi eline alıp ön yargıyla hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak benim görevimdir” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Bireysel beklentiden tamamen arınmak zorundayız. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” dedi.

Özgür Özel’den ‘değişim’ mesajı: Cesur, kararlı ve vefalı olacağım

TİP Milletvekili Can Atalay’ın milletvekili seçilmesine rağmen hala tutuklu olmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Biz CHP olarak nerede bir haksızlık varsa orada haksızlığı gideren bir partiyiz. Bir milletvekilin hala yasalara anayaysa aykırı olarak hapishanede tutulmasıdır.  O milletvekilinin derhal hapisten çıkıp gelip yemin etmesi gerekiyor.” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Değerli arkadaşlarım bu bizim ilk grup toplantımız. Yemin törenini geçekleştirdik. TBMM organlarını seçti. Yönetimimiz seçildi. TBMM Başkanı da seçildi. Ama bu seçim döneminde demokrasi konusunda kaygılarımızı haklı kılan bir gelişme oldu. Bir milletvekili arkadaşımız başka bir partiden YSK’ya başvurdu tutuklu. Ben Milletvekili adayı olmak istiyorum dedi. Oradaki hakimlerin tamamı onayladı. Yargıçlar mazbatasını verdiler ‘Artık gidebilirsin’ diye ama hala tutuklu. Biz CHP olarak nerede bir haksızlık varsa orada haksızlığı gideren bir partiyiz. Bir milletvekilin hala yasalara anayaysa aykırı olarak hapishanede tutulmasıdır.  O milletvekilinin derhal hapisten çıkıp gelip yemin etmesi gerekiyor.

İmamoğlu ile Özel İstanbul’da buluştu iddiası

BU ÜLKENİN TEMEL TAŞIYIZ

Daha acı olanı ise Adalet Bakanı’nın tutuklu ile hükümlünün ayırt edememesidir. Biz CHP’liler olarak neden diyoruz bu ülkenin temel taşıyız diye neden diyoruz. Bizden olsun ya da olmasın bir kişi haksızlığa maruz kalıyorsa onun sesi olmak bizim görevimizdir.

Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruduk. Biz ahlaktan erdemden birikimden yanayız. Biz düşünce özgürlüğünden yanayız. Biz farklı düşünenin de dinlenilmesinden yanayız. O neden CHP demokrasinin temel taşıdır. Bize oy vermeyen vatandaşın bile hakkını hukukunu koruyacağız.

“AMA KALEMİ ELİNE ALIP DA ÖN YARGIYLA HAREKET EDENLERİN GAZETECİLİĞİNİ SORGULAMAK DA BENİM GÖREVİMDİR”

Bize oy veren 25 milyona aşkın vatandaşımız da aynı düşüncedeydi. Değişim yapacaktır. Bir otoriter bir yönetimi dünya siyaset tarihine armağan edeceğimiz bir başarıyla demokratik yollarla yolcu edecektik. Beklediğimizi alamadık. Yani kazanamadık. Arkasından elbet ki eleştiri gelecekti. Tamamını saygıyla karşılıyorum. Ama kalemi eline alıp da ön yargıyla hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir.  Kalemini satmayan. Onurlu gazetecilik yapan haklı eleştirilerini her zaman yazan bütün gazetecilere saygım vardır. Ama kalemini satan ve onurlu davranmayan bir anlamda kendisini yargıç yerine koyan gazetecinin gazeteciliğini sorgulama da benim görevimdir.

“25 MİLYON İLE AYNI DÜŞÜNCEDEYİZ”

Bize oy veren 25 milyonun hayaliyle bizim hayalimiz aynıydı Kinden öfkeden arınmış bir siyaseti bu ülkeye getirecektik. Bize oy vermeyenleri de savunacaktık. Yeni bir anlayışı getirecektik. Asla vazgeçmeyeceğiz. Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bu ülkeye demokrasiyi gerçek anlamda getirinceye kadar devam edeceğiz. 25 milyonu aşkın vatandaşın oyunu aldık. 25 milyon vatandaşımıza şunu demek isterdim; Aynı duygu ve hüzünleri yaşıyoruz. Çünkü hedefimiz ve amacımız birdi. Ama sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. İnsanlık tarihi zulümle zalime karşı mücadele tarihidir. İnsanlık tarihi bir demokrasi tarihidir. İnsanlık tarihi demokrasi tarihidir ve bu ülkede demokrasinin mihenk taşı da Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

“25 MİLYON SADECE BANA DESTEK VERMEDİ”

25 milyon sadece bana destek vermedi. Onlar demokratların ve vatanseverlerin ittifakını kardeşliği huzur ve adil bölüşümü desteklediler. Onlar yalan siyasetin karşısında hakikatin yanında oldular. Onlar kimseye iftira atmadılar kimseyi ötekileştirmediler. 25 milyon bu ülkenin temel taşıdır artık. Yeni kadın ve gençlerle 25 milyonu 30 milyon yapmak da CHP sorumluluğudur.

Bu nedenle Saray’a seslenmek isterim. İşte siz bu iradeyi teslim alamayacaksınız. Biz değişeceğiz. yenileneceğiz. Güçleneceğiz. Beraber ve birlikte olacağız birlikte mücadele edeceğiz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti en olmaz denilen anda küllerden yeninden doğmuştur.

Kılıçdaroğlu ‘Özgür Özel’e destek verebilir

“MONTAJ VE KARALAMALARLA NİFAK SOKMAYA ÇALIŞTILAR”

Hepimiz aynı ülkenin vatandaşları evlatlarıyız. Bin bir yalanla iftira ve montajlarla karlamalarla aramıza nifak sokmaya çalıştılar. Devleti kuran partiyi terör örgütleriyle bir arada gösterme cüretini utanmaz sahtekarlar oldu.. Korku iklimiyle bizi yıldırabileceklerini düşünenler oldu. Devleti 5’li çetelere soyduranlar dünyalıklarını yurt dışına kaçıranlar dokunulmazlık dosyalarıyla bizi tehdit ettiler. Onlar unutmasın biz Kuvva-i Milliye geleneğinden geliyoruz.

“CHP’NİN GENEL BAŞKANI OLMA ŞEREFİNİ ÖMRÜM BOYUNCA TAŞIYACAĞIM”

Kılıçdaroğlu bu büyük mücadelenin sadece bir neferidir. Yüzyılladır bu topraklarda verilen mücadelenin bir parçası bir neferi olmuşsam ne mutlu bana. Ben CHP’nin bir üyesi olma ve Genel Başkan olma şerefini ömrüm boyunca taşıyacağım. Bu şeref benden aileme kalacak en önemli mirastır. Bene yeni üye olan kardeşimle aynı hüznü ve heyecanı yaşıyorum. Hiç kimse unutmasın biz ceplerinde idam fermanıyla milli mücadele veren bir gelenekten geliyoruz. O yüzden dokularımız inançlarımız çok farklıdır. Ben genel başkan olarak partimin sadece bugününü ve yakın geleceğini değil. Uzun hedefli yapısını da düşünüyorum. Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin. Hiç kimse unutmasın benim CHP kültüründen aldığım en büyük derslerden birisi de budur.

CHP’de ‘Değişim’ isteyen Tanju Özcan’dan ‘Özgür Özel’ yorumu

“ÇINARIMIZ VAR. O ÇINAR BİZE YENİ FİLİZLER VERİR”

Sevgili halkım değerli arkadaşlarım. Ben önderimiz devletimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in koltuğunda oturuyorum. Çınarımız var o çınarımız bize yeni filizler verir. CHP’nin değerlerini her zaman korudum. Sıradan bir neferi sıradan bir üyesi olarak da devam edeceğim. Bir an olsun namerde boyun eğmedim. Bir kere de olsa haramzadelerin sofrasına oturmadım. Sırça köşklere tama etmedim.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM”

Yeri geldi bölücü terör örgütünün saldırına yeri geldi provoke edilen kitlelerin saldırısına uğradım. Sanatçıların kapılarına dayandım. Uyuşturucu baronlarıyla mücadele ettim. 5^li çetelerle mücadele ettim. Ülkeyi oy oysun diye sığınmacılara satanlarla mücadele ettim yine devam edeceğim. Hayatımı atadığım bağımsız Türkiye Cumhuriyeti uğruna mücadele azminden bir adım geri atmadım atmayacağım.

“BU ÇINARI BÜYÜTECEĞİZ”

Şimdi köklü çınarın altında yeni filizler yeni kadrolarla her şeye ve mücadelemize omuz veren milletimizle yürüyeceğiz. Onlarla beraber bu çınarı büyüteceğiz. Milletin ve vatandaşlarımızın kazanacağı yeni bir süreci inşa etme zamanıdır. Ben bu değişimin bir parçası olmak istiyorum diyen herkese seslenmek istiyorum. Önce ülkemizi partimizi seviyorsak. Bireysel beklentilerden arınmak zorundayız. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Kimse unutmasın gerçeği her yerde anlatma görevliyiz. Eleştirellere saygı evet. Partinin yenilenmesi ve güçlenmesi evet. Bütün bunların önünü açacağım. Hiçbir zaman değişimin önünü tıkayan değil değişimin önünü açan olacağım. Bütün bu mücadelelin sonunda mutlaka kazanacağız.

Nazım’ın dediği gibi. Hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse çaresi yok usta biz mutlaka kazanacağız.

CHP’li Özel’den yeni mesaj: İlla genel başkan adayı olayım demiyorum…