Özgür Özel: Damadın adı duyulunca dolar fırlıyor

Yayın tarihi: 2 Nisan 2021 Cuma 2:53 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2021 Cuma 2:54 pm

CHP Milletvekili Özgür Özel, muhalefet oylarıyla reddedilen  ‘güvenlik soruşturması’ kanun teklifinin yeniden gündeme alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, ‘iç tüzük ihlali’ gerekçesiyle olayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını belirterek, “Mecliste görüşmeler varken AKP’liler çil yavrusu gibi dağılıyor, oylama sırasında ise Çin ordusu gibi geliyorlar. Sizin işiniz salonda görüşmeleri takip etmek değil mi?” dedi.

TELE1’de Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortasında programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel, ‘güvenlik soruşturması’ teklifinin reddedilmesine ilişkin AKP’den gelen itirazları değerlendirdi. Özel, “Muhalefet çoklu oturumu yöneten başkan vekili de çoğunluğu görünce red kabul edildi. Efendim elektronik yoklama neden yapılmamış? Meclis Başkanvekili çoğunlukta olan muhalefetin dediği yönde kararı açıklayınca itiraz ettiler. Katip üyeler, başvekile ‘Yok başkanım elektroniğe gidelim’ demiş. Elektronik yoklamaya gittikleri durumda salona koşturacaklar. Senin işin salonda olmak görüşmeleri takip etmek. Parti olarak 300 kişiye yakınsınız ama salonda 10 – 12 kişi varsınız. Haksız ve hukuksuz olan bu kararı AYM’ye taşıyacağız. Biz kabadayılığa papuç bırakmayız. İç tüzük elimizde. Hepimiz buna bağlıyız. Bu getirilen şey fişleme kanunu.  AKP bunu daha önce de önümüze getirdi. AYM’ye götürdük ve bozduk. 30 Mart seçimlerinde seçimin iptal edilmesi için akıl ve ruh sağlığı hastanesinden akıl sağlığı yerinde olmayanların raporlarını aldılar. Devlet yaptı bunu. Kurda kuzu emanet edilir mi?” dedi.

“DAMAT GELİRSE DOLAR ATEŞLENİR”

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ilişkin de konuşan Özel, Berat Albayrak’ın geri gelmesi halinde ekonomide ciddi dalgalanmaların olacağını söyledi. Özel, “Dolar 15 lira falan olur herhalde. İhtimali bile doları ateşliyor. Damadı paketlediler. 8,5 lira lan dolar 7 liraya düştü. Damadın kabinede adı geçince dolar 8,30 oldu. Damat gelirse 128 milyar doların hesabını soracağız.” diye konuştu.

Berat Albayrak’ın teyzesinin oğluyla ilgili dikkat çeken iddia

Berat Albayrak hakkında flaş kabine iddiası