Özgür Gündem’le dayanıştığı için tutuklanan Celalettin Can tahliye edildi

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 5:38 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 5:39 pm

KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için 1 günlük yayın yönetmenliği yaptığı gerekçesiyle tutuklanan 78’liler Girişimi Sözcüsü, gazeteci ve yazar Celalettin Can tahliye edildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’yle dayanışmak için 1 günlüğüne genel yayın yönetmenliği yaptığı için 108 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci ve yazar Celalettin Can tahliye edildi. Can, 1 yıl 3 aylık hapis cezasına çarptırılmış ve kararın onanmasının ardından 31 Ağustos’ta tutuklanmıştı.

Can, tahliye sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün özgürlüğüme kavuştum ama bir tarafım buruk. Neden derseniz, benim durumumda olan, hatta durumu daha ağır olan yüzlerce arkadaşı Marmara Cezaevi’nde bırakarak çıktım. Üstelik çok haksız ve hukuksuz bir şekilde orada yatıyorlar. Sadece Marmara Cezaevi’nde değil, Türkiye’nin her tarafında denetimli serbestlik hakkından insanları yararlandırmıyorlar. Binlerce insanı cezaevlerinde tutuyorlar ve ‘cezaevi’ bir sorun olarak bizim önümüzde duruyor. Türkiye’nin demokratik, ilerici güçleri muhakkak ki bu soruna el atmalı. Faşizme karşı demokrasi mücadelesi yürüten, bunun bedelini defalarca ödeyen arkadaşlarımızın bırakılması için bir çaba içine girmeliler. Bunu güçlü bir dayanışma duygusuyla geliştirebiliriz.”

Denetimli serbestlik talebi reddedilen Celalettin Can cezaevine girdi

Kaynak: TELE1