Özgür Demirtaş’tan iktidara uyarı! “Daha ne diyeyim yapmayın”

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 10:42 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 10:42 pm

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, AKP hükümetinin döviz ve faiz politikalarındaki hatalarıyla ilgili yaptığı uyarılarına yenisini ekledi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, hükümete ekonomi ile ilgili üç tavsiyede bulundu. Özellikle faiz politikasıyla ilgili hükümete uyarıda bulunan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı;

1) Hükümete ve Yönetenlere Tavsiyem: Döviz satarak piyasayı tutmaya çalışmayın. Bu konu 100 kez söylendi, 100’ünde de dinlenmedi, 100’ünde yanlış olduğu anlaşıldı. Döviz satışı (hele dünyanın ve Jeo-politiğin bu kadar ısındığı dönemlerde) son derece yanlış.

Özgür Demirtaş’tan A Haber’e yanıt: Buradayım

2) Faizi “inatla” düşük tutmanızın maliyeti Çılgın Enflasyon oldu. Yapmayın. Yapacağınız şey NET: Faizi “Olması Gereken Yere” bırakmanız. Olması gereken yer diyorum. Çünkü inatla oranın altında tutuyorsunuz. Enflasyonun %120 olduğu yerde Faiz %14’de Tutulmaz. Yapmayın.

3) En sonunda: a) Ya Faizi Arttırmak Zorunda Kalacaksınız. b) Ya SUPER-BONO çıkarmak Zorunda Kalacaksınız. Türkiye de bu geçen zamanda Enflasyon altında ezildiği ile kalacak. Politikanız Net olarak yanlış. Yapmayın. Daha ne diyeyim Yapmayın…