Cemal Canpolat’ın İmamoğlu’nu suçlayan sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan da tepki

Yayın tarihi: 11 Ekim 2023 Çarşamba 7:29 am - Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba 7:31 am

CHP İstanbul İl Kongresi’nde adaylardan Cemal Canpolat’ın İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun suçlayan sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da tepki gösterdiği söylendi.

Pazar günü yapılan CHP İstanbul İl Kongresi’nde adaylardan biri olan Cemal Canpolat konuşması sırasında bazı delegelerin ve delege yakınlarının kongrede Özgür Çelik’ten yana tutum sergilemeleri için Ekrem İmamoğlu tarafından İBB’ye işe alındığını söylemişti. Söz konusu suçlamalar hakkında konuşan Ekrem İmamoğlu “Çok çirkinleştiler, çok yalan konuştular. Yalanlarında boğulsunlar, biz tertemiz yürüyeceğiz” demişti. Canpolat’ın sözlerinin AKP’liler tarafından CHP’yi suçlamak için kullanılmasıyla birlikte parti içinde de tepkiler gelmişti.

KILIÇDAROĞLU DA TEPKİLİ

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katılan gazeteci Kürşad Oğuz  “CHP’nin İstanbul il kongresinde galip gelen isim Özgür Çelik oldu. Cemal Canpolat’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni suçlayıcı konuşması oldukça tepki çekmişti. Kulislerden alınan bilgilere göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da o konuşma için ‘Ben de hoşnut değilim’ dedi.” ifadelerini kullandı.

ADAYLIK HEDEFİ YOK

Sözlerine devam eden Oğuz “Değişim rüzgarının hakim olduğu CHP kulislerinden gelen bilgilerine göre. Bu seçimden sonra hava değişti. Kılıçdaroğlu’na yakın bir kaynak açıklamalarında; ‘Bu saatten sonra 500 civarında oy alabilirler’ dedi. Şu andan itibaren seçim havasının biraz daha değiştiği ve kıran kırana bir mücadelenin yaşanacağı vurgulandı. Aynı zamanda bu sonuçtan sonra İmamoğlu cephesinde bir coşku yaşandı. Dolayısıyla İmamoğlu’nun önümüzdeki kurultayda bazı kulislere yansıdığı gibi CHP genel başkanlığı için aday olma ihtimal yok. Onun en önemli hedefinin İstanbul’u kazanmak olduğu belirtiliyor.” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Cemal Canpolat’a sert tepki: Çok çirkinleştiler