Meriç Demir Kahraman, CHP Lideri Özel’in Erdoğan ile görüşmesinde Gezi tutuklusu eşi Tayfun Kahraman ile kızı Vera’nın fotoğrafını göstermesini değerlendirdi. Kahraman, “Vera, Silivri Cezaevi’nde bezinin içine kadar aranarak her hafta babasını bir saat görmek için o yolları tepti” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmede, Gezi Direnişi Davası’ndan tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın babasının cezaevine girmeden önceki ve sonraki fotoğraflarını verdiği belirtildi. Özel, görüşmede Vera’nın babası cezaevindeyken büyüdüğüne işaret etti.

Özgür Özel, Erdoğan’a Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın fotoğraflarını verdi

Konuya ilişkin Gezi Parkı davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman TELE1’e konuştu. Tayfun Kahraman’ın Gezi Direnişi sürecinde diyalog yoluyla çözüm bulunması için hükümetle müzakare masasına oturduğunu hatırlatan Meriç Kahraman, “Bundan 11 yıl sonra hükümeti devirmeye teşebbüsten 18 yıl ceza alarak mahkum edildi. Karar da Yargıtay’da onaylandı. İki senedir bir hukuk mücadelesi veriyorum. Tayfun’un süreçteki müzakereci rolünü anlatmaya çalışıyorum” dedi.

“ONLAR TAYFUN’U DAHA UZUN SÜREDİR TANIYORLAR”

Özgür Özel’in Erdoğan ile görüşmesinde gündeme getirdikleri hakkında da konuşan Kahraman, “Özel’in gündeme getirdiği konulardan biri de Tayfun’un hukuksuz tutukluluğu. Onlar Tayfun’un benden uzun süredir tanıyorlar. Tayfun’a inanıyorlar, Tayfun’a güveniyorlar ve Tayfun’a kefiller. Ortada da herhangi bir somut suçu olmayan anayasal görevini meslek odası başkanı olarak yapmış birisi” ifadelerini kullandı.

“HER GÖRÜŞ GÜNÜNDE VERA BEZİNE KADAR ARANDI”

Meriç Kahraman Özel’in Erdoğan verdiği fotoğraf konusunda da şunları söyledi:

“Şüphesiz bu ülkedeki adaletsizliğin yansımasını yaşayan tek çocuk Vera değil. Ama onlardan bir tanesi. Ve Sayın Özgür Özel’in Vera’nın Tayfun’la vedalaşırken ve günümüze yakın fotoğraflarını verirken aradan geçen zamana işaret ettiğini ve bir somutlaştırdığını düşünüyorum. Biz bir yapay zeka personası değiliz. Tayfun’u bizden hukuksuzca aldıklarında Vera henüz mama sandalyesindeydi. Altında bezi vardı fotoğrafta. Vera Silivri Cezavi’nde çok sevgili infaz korumaların sevgi dolu sarmasına rağmen olması gereken bütün işlemlerden geçti ve bezinin içine kadar aranarak her hafta babasını bir saat görmek için o yolları tepti, tepmeye de devam ediyor. Bugün de görüş günümüzdü. Orada büyüyor. Bu bir gerçeklik biz bunu yaşıyoruz. Yaşadığımız hukuksuzluk bir gerçek. En kısa zamanda telafi edileceğini umuyorum. Sayın Özgür Özel nasıl ki Mısra Öz’ün Çorlu’da hukukuna sahip çıktıysa nasıl ki Bülent Arınç’ın hukukuna sahip çıktıysa bizim de hukukumuza sahip çıkıyor. Bu anlamda da en başından beri diğer tüm hukuksuzlukların yanında olduğu gibi bizim hukukumuza da sahip çıktığı için ayrıca teşekkür ediyorum.”

Özgür Özel’le görüşen Erdoğan’dan ‘yumuşama’ mesajı

“BU ÜLKENİN DİYALOG YOLUYLA AŞILAMAYACAK PROBLEMİ OLMAMALI”

Erdoğan’ın ‘yumuşama’ açıklamasına da değinen Kahraman, “Bu ülkenin müzakere ve diyalog yoluyla aşılacak bir problemi olmamalı” dedi.

Erdoğan ile görüşen Özgür Özel’den ilk açıklama

‘Özgür Özel oturma düzenini doğru bulmadığını söyledi, Erdoğan ‘İade-i ziyareti yapalım’ dedi’