Özel’den MHP’li başkan için basın açıklaması yayımlayan Şırnak Valiliği’ne tepki

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 11:09 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2022 Çarşamba 11:09 pm

MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın adına kayıtlı telefon hattından Taksim’deki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist ile görüşüldü. Konuyla ilgili ifade vermediğini açıklayan İlhan’ı Şırnak Valiliği yalanladı. CHP’li Özel duruma tepki göstererek, “Valilik, bu olay CHP’li başkanın başına gelse aynı şekilde davranır mıydı?” dedi.

İstanbul’da 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili ifadesi alınanlar arasında MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu iddia edildi.

T24 haber sitesi emniyetin MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın üzerine kayıtlı telefon hattından, terörist Ahlam Albashır ile görüşme trafiği tespit ettiğini ve bu nedenle İlhan’ı ifadeye çağırdığını ileri sürdü. TELE1’den Barış Önal’ın ulaştığı İlhan, “ifadeye çağırılmadım” dedi.

Şırnak Valiliği, terörist Ahlam Albashır ile MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan arasında telefon görüşmesinin olduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Valilik, İlhan’ın konuyla ilgili ifadesinin alınıp serbest bırakıldığını açıkladı.

Taksim bombacısının telefon hattından görüştüğü iddia edilen MHP İlçe Başkanından TELE1’e özel açıklamalar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, valiliğin açıklamasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Özel şunları dile getirdi:

“Şırnak Valiliği’nin bir siyasi partinin ilçe başkanı için açıklama yapması yerleşik uygulamalara aykırıdır.

Valilik, bu olay CHP’li başkanın başına gelse aynı şekilde davranır mıydı?

Bu, devletin çürümüşlüğünün ve tüm gücüyle bir ittifakı desteklediğinin göstergesidir”