Özel’den Erdoğan’a ‘Özgür efendi’ yanıtı: Yoksullukla baş başayken bana ne lakap takacağını düşünüyor

Yayın tarihi: 20 Ocak 2024 Cumartesi 5:16 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2024 Cumartesi 5:16 pm

CHP Lideri Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi için kullandığı ‘Özgür efendi’ hitabına yanıt verdi. Özel, “Bu kadar yoksullukla baş başayken o bana ne lakap takacağını düşünüyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Abidin Paşa Köşkü Millî Mücadele Müzesi’nin açılışına katıldı. Özel, program sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi için ‘Özgür efendi’ dediğinin anımsatılması üzerine Özel, şunları söyledi:

“Onlardan emekliler müjdeli bir haber bekliyorlar. Bu kadar düşük bir emekli maaşıyla, bu kadar yoksullukla baş başayken o bana ne lakap takacağını düşünüyor. Düşündü düşündü, ‘Özgür Efendi’ demeyi uygun görmüş. Efendi demek kötü bir şey değil. Aylarca düşünüp düşünüp de bana, söyleyebilecek söz olarak ‘efendi’ lakabını bulduysa bu bizim efendiliğimizdendir. Onun seviyesine inmem. Ama o bir şey söyleyecekse, emeklilere bir şey söylesin. Önce şu 10 bin lirayı, asgari ücret seviyesine çıkarsın; 17 bin 2 lira asgari ücret seviyesi en düşük emekli maaşı olsun. Ondan sora kendisine cevap vereceğim.”

Özel’den Erdoğan’a ‘Özgür efendi’ yanıtı: Yoksullukla baş başayken o bana ne lakap takacağını düşünüyor

Erdoğan 10 milli eğitim müdürünü görevden aldı

Özgür Özel: Her ay emeklilerin cebinden beş buçuk çeyrek altın çalınıyor

Kaynak: TELE1