Özgür Özel: Her ay emeklilerin cebinden beş buçuk çeyrek altın çalınıyor

Yayın tarihi: 19 Ocak 2024 Cuma 12:20 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2024 Cuma 1:20 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Siz oyu veriyorsunuz onlar her ay cebinizden beş buçuk çeyrek altını alıp zenginlere veriyorlar. Hesap ortada. Bunun hesabını emekliye vereceksiniz. Bunun hesabını size emekli soracak. 31 Mart hesap günü olacak, bu hesap size sorulacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Merkez’de düzenlenen “Emeklilere Sahip Çıkıyoruz” etkinliğinde konuştu.

Özgür Özel, emeklilerin yaşadığı zorluğu anlatmak için Almanya ile Türkiye’yi kıyasladı. Özel, “Biri Manavgat’a gidiyor, öbürü manavın önünden geçmeye korkuyor” dedi.

Özel, “Bugün örneğin Almanya’da emekli Hans, emekliliğinde emekli maaşında devletinin kendisine sağladığı imkanla uçağa biniyor, Antalya Havalimanı’nda iniyor, Manavgat’a gidiyor. Manavgat’ta tatil yapıyor. Onunla aynı anda doğan biri Almanya’ya çalışmış, biri bu güzel memlekete çalışmış Hans’ın muadili Hasan kendi memleketinde Almanya’dan Manavgat’a gelirken bırak Manavgat’a gitmeyi, tatile gitmeyi parka gitmeye, manavın önünden geçmeye korkuyor. Biri Manavgat’a gidiyor, öbürü manavın önünden geçmeye korkuyor. Bu ülkenin emeklisine bunları yaşatanlara yazıklar olsun” şeklinde konuştu.

“TÜİK CEBİNİZDEN PARA ÇALIYOR”

Özgür Özel, emeklilerin en büyük sorununun Türkiye İstatistik Kurumu’nun(TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarının düşük olması olduğunu söyledi.

“TÜİK cebinizden para çalıyor” diyen Özel şöyle konuştu:

“Emeklilerin en önemli sorunu şu: Türkiye İstatistik Kurumu diye kısaltılan, baş harflerini benim Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu diye söylediğim, rakamları çarpıtan ama yaptıkları bu kadar masum olmayan bir kurum TÜİK. O adeta her birinizin cebine elini atıyor. Bir elini çantanıza atıyor, oradan para çalıyor. Nasıl çalıyor? Gerçek enflasyon yüzde 127 iken enflasyonu 64 diye açıklıyor. Ve emekliye zam vereceğinde bu açıklanan enflasyon rakamları dikkate alındığında hepinizin cebinden para çalınıyor.”

“EMEKLİLER 31 MART’TA HESAP SORACAK”

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılındaki en düşük emekli maaşıyla sekiz çeyrek altın alındığını, bugünkü en düşük emekli maaşıyla ise iki buçuk çeyrek altın alınabildiğini söyleyen Özel, “Her ay cebinizden beş buçuk çeyrek altını alıp zenginlere veriyorlar” dedi.

Emeklilerin 31 Mart’ta yapılacak 2024 Yerel Seçimleri’nde iktidardan hesap soracağını söyleyen Özel şu ifadeleri kullandı:

“2002’de 228 TL iken emekli maaşı o maaşı çekip sarrafa gittiğinizde sekiz tane çeyrek altın alıyordunuz. Hesap ortada. Bugün gelecek ayın ilan edilen en düşük emekli maaşıyla iki buçuk tane altın alabiliyorsunuz. Beş buçuk çeyrek altın her ay emeklinin evinden alınıyor, başkalarının cebine konuyor. Bunu memleketimize, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne, MHP’ye oy veren herkese şikayet ediyorum. Siz oyu veriyorsunuz onlar her ay cebinizden beş buçuk çeyrek altını alıp zenginlere veriyorlar. Hesap ortada. Bunun hesabını emekliye vereceksiniz. Bunun hesabını size emekli soracak. 31 Mart hesap günü olacak, bu hesap size sorulacak.”

YENİ EMEKLİNİN MAAŞINI ESKİ EMEKLİYE ÖDETİYORLAR

Özgür Özel son olarak, emekli maaşlarına yapılan ödemelerin bütçedeki payının azaltıldığına işaret ederek, “Yeni emeklinin maaşını eski emekliye ödettiriyorlar” dedi.

Özel, “Yeni emeklinin maaşını eski emekliye ödettiriyorlar. Yeni emekliye bağlanan maaşı siz ödüyorsunuz. Yüzde yedi varken para beşe düşmüş. Yani emekliye ayrılan para hem yediden beşe düşüyor, hem de dünya kadar yeni emekli sayısı var. Hem EYT’yi çıkardım diyeceksin oy isteyeceksin sonra yeni emeklinin maaşını eski emekliye ödeteceksin. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir adaletsizlikle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, emekliler, 2024 Yerel Seçimleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Siz oyu veriyorsunuz onlar her ay cebinizden beş buçuk çeyrek altını alıp zenginlere veriyorlar. Hesap ortada. Bunun hesabını emekliye vereceksiniz. Bunun hesabını size emekli soracak. 31 Mart hesap günü olacak, bu hesap size sorulacak” dedi.

Kaynak: TELE1