Özel’den Erdoğan’a ‘deste deste para’ yanıtı: Yalan videoların Cumhurbaşkanısın sen

Yayın tarihi: 15 Mart 2024 Cuma 4:39 pm - Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma 7:26 pm

Haber: CEREN URAL

Isparta’da konuşan CHP lideri Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘para sayma’ görüntüleriyle sözleriyle ilgili yanıt vererek “Çekincemiz yok” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Isparta’da halk buluşmasında açıklamalarda bulunuyor. Konuşmasına, CHP’li isimlere başlatılan ‘para sayma’ soruşturmasına değinerek başlayan Özel, bu soruşturma üzerinden partilerini hedef alan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da yanıt verdi.

Özel “Görüntüler 2019’dan. Diyorlar ki bir iki ay önce oldu.. Ne yapmışız; İstanbul il binasını satın alıyoruz, adam kapora istemiş, kaporanın sayıldığı yerin bürosu avukatı AK Partili. Avukat görüntüleri almış, sonra demiş ki bu görüntüleri para karşılığı size vereyim. Demişiz ki hiçbir çekinecek şeyimiz yok. Paranın geldiği yer belli verildiği yer belli alınan bina belli. Daha bugün diyor ki (Erdoğan) ‘Bu ittifak birkaç ay önce balya balya paralar topluyor’ diyor. Ey Recep Tayyip Erdoğan 2019’daki görüntüden bugüne böyle bir yalan sığınıyorsan vay senin haline. Yalan videoların Cumhurbaşkanısın sen” diye konuştu

Devamında iktidarı ekonomi politikaları üzerinden eleştiren Özel, emeklilerin enflasyonun çok altında kalan aylıkları eleştirdi. Hükümetin er şeye para bulunduğunu ancak emekliye para bulunamadığını kaydeden Özel, “4 gençten üçü bavulları kafasında toplamış. Asıl beka sorunu bu” dedi.

Partisinin Isparta adayı Atakan Yazgan için seçmenden oy isteyen Özel, “Biz İsparta ittifakıyız. Türkiye ittifakıyız. Atakan Yazgan kazanacak, Isparta kazanacak” diye konuştu.

Para sayma görüntülerindeki iki isim ifade vermek için adliyede

ERDOĞAN ‘BU OYUN İYİCE KİRLENDİ’ DEMİŞTİ

Görüntülerle ilgili bugün Van’da konuşan Erdoğan, “İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Bağırarak çağırarak, yalan söyleyerek kimse kendisini bu kirden arındıramaz. Milletimiz bu sinsi oyunların hesabını 31 Mart’ta sandıkta soracak. Utanma bilmeyen suratlara milli irade tokadını vuracaktır. Musibet, kimi zaman darbeler, kimi zaman ekonomik krizler, kimi zaman terör ve eylemleri olarak karşımıza çıktı. Kirli iç ve dış pazarlıklar bunlara eşlik etti. Şimdi de aynı tabloyla karşı karşıyayız” demişti.

Fatih Keleş, “para sayma” görüntüleri hakkında ifade verdi

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün (11 Mart) CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılıkça, bazı sosyal medya hesaplarında, “Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı” notuyla paylaşılan görüntülere ilişkin maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla resen soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Soruşturma kapsamında eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, CHP İstanbul İl Başkanlığının eski basın danışmanı Can Poyraz ve İBB Meclis Üyesi ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ifade vermişti.​​​​​​​

Para sayma görüntülerine ilişkin sosyal medyada yayılan dört yalan

TELE1 üçüncü gümrük dosyasını açtı: Kara para skandalı İngiliz Büyükelçiliği’ne uzandı

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Murat Kurum’un vaadi teknik olarak mümkün değil

Murat Kurum’un katıldığı yayında anlaşılmayan ses

Kaynak: TELE1