Sakine Kültür’ü işkenceyle öldüren Özel Harekat Ocakları İl Başkanı İbrahim Barkın tutuklandı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 8:49 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 9:53 am

Silopi’de Sakine Kültür’ü işkenceyle öldürdüğünü itiraf eden Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın tutuklandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Sakine Kültür işkenceyle katledilerek, cansız bedeni yol kenarına bırakıldı. Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İbrahim Barkın ile Yunus Kültür ve Hacı Kültür gözaltına alındı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Sakine Kültür’ün katledilmesiyle ilgili gözaltına alınan Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın ile Yunus Kültür ve Hacı Kültür, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Hakim karşısına çıkan Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın, Sakine Kültür’ü işkenceyle katlettiğini itiraf etti. Fail İbrahim Barkın, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yunus Kültür ve Hacı Kültür ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KADINLAR YÜRÜYÜŞ YAPTI

Kültür’ün yakınları ve çok sayıda kadın kadın katliamlarını protesto etmek amacıyla Silopi Adliyesi’ne yürüyüş yaptı. Adliye binası önüne giden kadınlar, polislerce engellendi. Uzun süre sloganlar eşliğinde adliye binası önünde bekleyişini sürdüren kadınlar, daha sonra Kültür’ün evine geçti.

HDP’Lİ İMİR: BIÇAKLAYIP YOL KENARINA ATMIŞ

HDP’li Nuran İmir de cinayete tepki gösterdi. İmir’in paylaşımı şöyle:

“İki gün önce Silopi’de vahşice katledilmiş olarak bulunan Sakine Kültür katili Şırnak Özel hareket başkanı İbrahim Barkın çıktı. Sakine’yi 4 yıl boyunca şantaj ve tehdit ile istismar etmiş, en son defalarca bıçakladıktan sonra yakıp yol kenarına atmış. #SakineKültür Kimlere bağlı oldukları belli olmayan bu dernek ve ocakların sahipleri kimlerdir? Ve ne maksatla oluşturulmuş kimse bilmiyor, kadınları tuzağına düşürmek toplumu dolandırmakla öne çıkan bu olaylar bir istisna değil, iktidarın yürüttüğü özel savaş politikalarının sonucudur. Sakine Kültür üç çocuk annesiydi, Bu vahşete karşı herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. #SakineKültür”

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Sosyal medyadan da cinayete tepki yağdı.

 

Sosyal medyadan da

 

Şırnak’ta kadın cinayeti! Öldürüldükten sonra yüzü yakıldı

Sakine Kültür İbrahim Barkın

Silopi’de vahşice katledilmiş olarak bulunan Sakine Kültür’ün katili Şırnak Özel Hareket Derneği Başkanı İbrahim Barkın çıktı. Sakine’yi 4 yıl boyunca şantaj ve tehdit ile istismar ettiği, defalarca bıçakladıktan sonra yakıp yol kenarına attığı ortaya çıktı.