Özdağ’dan ‘provokasyon’ yanıtı! “Asıl provokasyon Atatürk’ü anmamaktır”

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2022 Cumartesi 11:31 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2022 Cumartesi 11:36 am

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dünkü cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adının anılmaması nedeniyle camide imama tepki gösterdi. “Provokasyon yapıyor” eleştirilerine yanıt veren Özdağ, “Asıl devletimizin kurucusunu Zafer’in 100. yılında fatihayla anmamak provokasyondur. Büyük ahlaksızlık budur” dedi.

Büyük Taarruz’un 100’üncü yıl dönümü kutlamaları için Afyonkarahisar’da bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dünkü cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmayan imama, “Atatürk’ün adını anmayacak mıyız, rahmet dilemeyecek miyiz” sözleriyle tepki gösterdi. Özdağ, imama gösterdiği tepkinin ardından yöneltilen “Provokasyon yapıyor” eleştirilerine parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi. Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Şahsuvaroğlu’nun uyarısına rağmen imamın Atatürk’ün adını anmadığını belirten Özdağ, “Bu uyarıya rağmen imam efendi Diyanet’ten gelen, Alparslan ve Atatürk’ün rahmetle anılmadığı hutbeyi okumakta ısrar etti. Biz de büyük Türk milleti adına orada rahmetli Atatürk’e fatiha okuduk.” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ Atatürk’ü anmayan imama camide tepki gösterdi

“GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZIN UYARISINA RAĞMEN ATATÜRK ANILMADI”

Dünkü cuma namazı öncesinde Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Şahsuvaroğlu’nun cami imamını uyardığını ancak imamın Atatürk’ü anmadığını söyleyen Özdağ, “İlk kez bir şey açıklayacağım. Ben de bunu cumadan çıktıktan sonra öğrendim. Genel başkan yardımcılarımızdan Lütfü Şahsuvaroğlu hocanın yanına gidip kendisini tanıtmış. ‘Hocam sakın Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anmayı unutma. Bu Türk milletinin hassas noktasıdır.” demiş. Bu uyarıya rağmen imam efendi Diyanet’ten gelen, Alparslan ve Atatürk’ün rahmetle anılmadığı hutbeyi okumakta ısrar etti. Biz de büyük Türk milleti adına orada rahmetli Atatürk’e fatiha okuduk.” dedi.

“ASIL PROVOKASYON ATATÜRK’Ü ANMAMAKTIR”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı sert sözlerle eleştiren Özdağ, “Şunun altını net bir şekilde çizmek istiyorum. Bazı kendini bilmezler, hadsizler, vatansızlar, kansızlar, emperyalizmin uşaklarının torunları benim yapmış olduğum şeyin camide provokasyon olduğunu söylüyorlar. Bizim yaptığımız provokasyon değildir. Ne zamandan beri devletimizin kurucusuna Fatiha okumak provokasyon oldu? Asıl devletimizin kurucusunu Zafer’in 100. yılında Fatihayla anmamak provokasyondur. Büyük ahlaksızlık budur. Üstelik bu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Türk ordusu yenilseydi keşke’ diye dua eden ve Yunan ordusunun zaferini arzu eden Kadir Mısırlıoğlu gibi bir zata geçmiş olsun dilemeye gidip, ondan sonra 30 Ağustos’ta Atatürk’ün ruhuna Fatiha okutmazsa biz de onu perişan ederiz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bu zat, bizim gözümüzde Diyanet İşleri Başkanı değildir. Bu zat, İngiliz iş birlikçisi son şeyhülislamın devamıdır.” ifadelerini kullandı.

Özdağ’dan Ali Erbaş’a: Senin İslam’a verdiğin zararı bir tek Erdoğan vermiştir

“CAMİLERİ İKTİDARIN ARKA BAHÇESİ OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ”

AKP’nin müftüleri seçim çalışmaları için görevlendirdiği iddiasına ilişkin de konuşan Özdağ, “Türk milletine söz veriyoruz. Camileri, bir siyasi partinin, iktidarın arka bahçesi olmaktan çıkaracağız. Bütün Müslümanların, bütün Türk vatandaşlarının tekrar ibadethanesi haline getireceğiz. Şimdi duyuyoruz. Müftülere ‘seçimler yaklaşıyor’ sahaya inin diye çağrıda bulunuluyormuş. Buradan çok muhterem müftü ve din adamlarına seslenmek istiyorum. Değerli arkadaşlar, iktidarın bu fitnesinin aracı haline gelmeyin. Hazreti Osman’ın katilleriyle aynı safta yer almayın. Böyle bir şey yaparsanız tarih sizi Hazreti Osman’ın katilleriyle aynı safta yer alan adamlar olarak görür. Bu milletin İslam dinini benimsemesi AK Parti’yle olmadı ve AK Parti’yle de bitmeyecek. Biz 1000 senedir Müslümanız.” dedi.

“AKP’NİN DAVASI İSLAM DEĞİL, MAL VE MÜL DAVASIDIR”

Özdağ şöyle devam etti: “İslam’a en büyük zarar AK Parti iktidarında verildi. En fazla deist ve ateist insan bu 20 yılda ortaya çıktı. Cuma ve bayram namazlarının en az cemaatle kılındığı dönem bu dönemdir. Çünkü Allah’la aldatanlar, İslam’ı istismar edenler Türk milletinin tepkisini ortaya çıkardılar. Sizden altını çizerek rica ediyorum. Allah aşkına yanlış yapmayın. Siyaseti, biz siyasetçilere bırakın. Eğer Erdoğan’ın yüreği yetiyorsa sizsiz çıksın sahneye. Eğer siz sahneye çıkarsanız ve siyaset yaparsanız İslam’a ihanet etmiş olursunuz. Ne adına siyaset yapabilirsiniz ki siz? Sizi bu yola sev etmek isteyenlerin inanın hepsi Türkiye’den kaçmaya hazırlanıyorlar. Onların davası Allah davası değil mal ve mülk davasıdır.”