Özdağ’dan Bakan Özer’e: Öğretmenlerin kıyafetini bırak, aç öğrencilerle ilgilen

Yayın tarihi: 7 Kasım 2022 Pazartesi 10:48 am - Güncelleme: 7 Kasım 2022 Pazartesi 10:48 am

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul Esenler’de bir velinin CİMER’e başvurusunun ardından öğretmenlerin kılık kıyafetlerine ilişkin uyarı yazısı gönderilmesine tepki gösterdi. Özdağ, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, “Öğretmenlerin kılık kıyafetini bırak, okula aç gelen öğrencilerle ilgilen” çağrısında bulundu.

AKP’nin uyguladığı ekonomi politikaları nedeniyle halk yoksullaşmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı tarafından ve Haziran ayında güncellenen Dünya Yoksulluk Haritası’na göre, Türkiye’de 84.3 milyon nüfusun 14.8 milyonu yeterli gıda tüketemiyor ve her ay on binlerce vatandaş bu listeye ekleniyor.

Yoksulluktan en çok da çocuklar etkileniyor. Türkiye’de 5 yaş altı çocukların yüzde 1.7’si yani yaklaşık 1 milyona yakın çocuk akut yetersiz beslenme yaşıyor; yani, çocuklar ihtiyaç duydukları besinleri alamadığı için gelişemiyor. Yaklaşık 3 milyon çocuk ise kronik yetersiz beslenme yaşıyor.

ÖZDAĞ’DAN MİLLİ EĞİTİM BAKANINA ÇAĞRI

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Milli Eğitim Bakanı, sen öğretmenlerin kılık kıyafetini bırak. Onlar ne giyeceklerini ne giymeyeceklerini senden daha iyi bilirler. Sen okula aç gelen öğrenciler ile ilgilen. Okul önündeki torbacılar ile uğraş. Okul bahçesinde Suriyeli çetelerin öldürdüğü çocukları koru.” ifadelerini kullandı.

Bir öğretmenin isyanı