Özdağ: Ankara ve İstanbul’da niye jest yapalım?

Yayın tarihi: 14 Ekim 2023 Cumartesi 10:58 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2023 Cumartesi 11:41 pm

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, kendisine ‘Mossad’çı’ diyen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’na dava açacağını duyurdu. Davutoğlu’nu TELE1’de düelloya çağıran Özdağ, İsrail-Hamas savaşı üzerinden uyarılarda bulundu. Özdağ yerel seçimlere dair de konuştu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1’de yayınlanan Fikir Kulübü programının canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özdağ, ‘Mossad’ polemiği yaşadığı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na dava açacağını duyurdu. Davutoğlu’nu TELE1’de düelloya da çağıran Özdağ “Avukatıma da söyleyeceğim mahkeme MİT’ten Özdağ dosyalarını talep etsin, görelim” ifadesini kullandı.

İsrail-Hamas savaşı üzerinden de uyarılarda bulunan Özdağ “Türkiye’ye Gazze’den, İsrail’den bir sığınmacı, mülteci dahi kabul edilmemeli. İsrail’den Türkiye’ye gelecek bir sığınmacı dalgası provokasyona açık bir ortam yaratır. İzin verilirse büyük hata olur” dedi, Mısır örneğini verdi.

“Meral Hanım AK Parti ile bir ittifakın zeminini hazırlıyor. Bu yerel seçime yetişmez ama ayrı girmesi bile dolaylı seçim ittifakıdır” diyen Özdağ, partisinin yerel seçim politikasını “Biz Kars ve Iğdır hariç tüm illerde kendi adayımızı çıkaracağız. Orada HDP’ye karşı bir adayı destekleyeceğiz. Ankara ve İstanbul’da niye jest yapalım ki? Bize jest yapılırsa kabul ederiz” diye açıkladı.

Özdağ’dan Davutoğlu’na ‘MOSSAD’çı’ yanıtı!

‘GAZZE VE İSRAİL’DEN BİR SIĞINMACIYA BİLE GELMEMELİ, İZİN VERİLİRSE ÇOK BÜYÜK HATA OLUR’

Özdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

“Hamas-İsrail çatışması iki arasındaki çatışmayı çoktan aştı. Çatışma ABD ve İngiltere’nin Orta Doğu’yu Türkiye ve bölge ülkeleri aleyhine yeniden şekillendirme sürecine girdi. ABD, İsrail ordusu Gazze’de savaş suçu işlerken İsrail Savunma Bakanı ancak ikinci dünyada Hitler’in söylediği ‘Siz hiçbir savaşına kuralına bağlı değilsiniz’ diyor. Buna susan ABD Başkanı, ‘Türkiye’nin Kuzey Suriye’deki operasyonu sivillerin yaşamını yitiriyor’ diyor. Hangi siviller? Yetiştirdiğiniz PKK, YPG’liler mi? Orada yetiştirilen ordu şartlar oluştuğunda Türkiye’ye saldıracak PKK, YPG çeteleridir. Erdoğan geçen sene bir açıklamasında ‘Yunanistan arka arkaya ABD üsleri kuruluyor ve ‘Rusya karşıymış’ diyorlar. Bunu yemezler. Suriye’de ABD üslerinin ne işi var. Bütün bunları değerlendirmemiz’ gerekiyor. Erdoğan’ın söylediği açıkça şu ABD, Türkiye’yi doğudan batıya kuşatıyorlar. Madem kuşatıyorlar neden milyonlarca sığınmacının, kaçağın, Afgan’ın, Suriyeli’nin Türkiye’ye girmesine izin veriyorsunuz? Türkiye’ye Gazze’den, İsrail’den bir sığınmacı, mülteci dahi kabul edilmemeli. İsrail’den Türkiye’ye gelecek bir sığınmacı dalgası provokasyona açık bir ortam yaratır. İzin verilirse büyük hata olur. Avrupa’da çok yer var İsrailliler’e kapı açacak. Mısır’da bir kişi savaştan hiç haberi olmayan İsrailliler’e ateş açtı ve altısı öldü. Türkiye’de böyle olur demiyorum ama bu kadar İsrailli’yi Türkiye’ye getirirseniz provoke etmek isteyecek o kadar çok yapı çıkar ki şaşırırsınız.

‘RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI ÇOCUK PARTİSİ KALIR’

Doğu Akdeniz’de Gazze açığında büyük ve mükemmel kalite doğalgaz kaynakları var. Hamas eğer ‘Tamam biz İsrail’in yaşam hakkını tanıyoruz. Bundan sonra bütün enerjimizi bu gazın Gazze’deki yaşam seviyesini yükseltmeye harcayacağız’ dese Netanyahu oturur ağlar. Ama Netanyahu gibi siyasilerin Hamas gibi yapılara ihtiyacı var. Bölgede dört parçalı Kürdistan projesi var. Bunun Irak ayağı tamamlandı, şimdi Suriye ayağı tamamlanıyor. Geriye İran ve Türkiye kaldı. İki ülkeyi de bu sürecin içine çekmek istiyorlar. Biz milletleşme konusunda kattetiğimiz için bizi birbirimize düşüremiyorlar. Türkiye’de etnik anlamda ayrışmış bir toplum yok. Denediler ama başaramadılar. Şimdi içimize bizden olmayan milyonlarca insan yerleştirdiler. Bunun içerisinde istihbarat servisi elemanları, terör örgütü üyeleri var. Uyuyan hücreler olarak Türkiye’ye sızdılar. Eğer sizi suyu ateşin üstüne kapağını kapatırsanız su taşar. Biz olacağı söylüyoruz ve yıllardan beri uyarıyoruz. Peki bu durum kısa sürede savaşa dönüşür mü? Bu teorik olarak mümkün ama bu Rusya ve İran’ın dahil olduğu bir dünya savaşına dönüşür. Rusya ve Ukrayna savaşı böyle bir savaş yanında çocuk partisi kalır.

‘BİRBİRİMİZİ KANDIRMAYALIM, GERÇEK SAYI 13 MİLYONUN ÜZERİNDE’

(Yerlikaya’nın 4 milyon 744 bin 622 düzenli göçmen sayısı) Bu sayıların çok üzerinde. Kayıtlı Suriyeli-Afgan sayısı zaten 7.5 milyonu aşmıştı zaten. Gerçek sayı 13 milyonun üzerinde. Bu da muhafazakar sayı. Birbirimizi kandırmayalım.

İsrail ordusundan Gazze’ye ‘kapsamlı saldırı’ mesajı

‘HAMAS GİBİ ÖRGÜTLERİN HEDEFİ ASKERİ DEĞİL SİYASİDİR’

Hamas, İsrail’e bir örgütün yapabileceği en büyük saldırıyı gerçekleşti. Daha önce bunu Hizbullah yapmıştı İsrail’e yenilgi yaşatarak. Tabii İsrail’de tartışmalı bir hükümet var, devlet ikiye bölünmüş durumda. Birçok MOSSAD’çı açığa aldı kendisini. Hamas bunu doğru okuyup korkunç bir elektronik istihbarat yapıp ve kendi içinde İsrail’e çalışanlara karşı istihbarat operasyonu düzenlemiştir. İsrail’den gelen ilk tepkiler başarısız oldu, İsrail ordusu paralize oldu. İsrail toplumu büyük bir korku yaşadı. Hamas’ın askeri yöntemlerle kazanması mümkün değil. Tabii Hamas gibi örgütlerin hedefi askeri değil siyasidir. Biliyorsunuz Filistin meselesi Arap dünyasında gittikçe taraftar kaybetti ve Arap ülkeleri İsrail’le normalleşmeye başlamıştı. Hamas ve İran bundan rahatsız olmuşlar.

DAVUTOĞLU’NA DÜELLO ÇAĞRISI

(Ahmet Davutoğlu ile Mossad polemiği) Ben Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanlığını yaptım. Bu görevleri yaparken bir bölümü devletin ricasıyla dünyanın değişik yerlerinde görüşmeler yaptım ve bunları raporladım. Bu çerçevede kimse Mossad’çıyım demedi ama katıldığım toplantıda Mossadçı’nın olmaması akla pek uymaz. Çünkü İsrail askeri istihbaratının şefi brifing sunuyordu ama yanında Türk Dışişleri’nin Tel Aviv’deki ikinci adamı vardı. Şimdi Mossad’tan eğitim aldın mı? Ama MİT’ten Mossad’tan eğitim almış tanıdıklarım var. Çünkü ben istihbaratçı değilim ama istihbarat ve milli güvenlik çalışmaları yaptım. Davutoğlu ve AKP trolleri bunu çok kez gündeme getirdi. Ama bunu eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan kullanırsa bu siyasi ahlaksızlıktır. Kendisini pazartesi günü mahkemeye vereceğim. Avukatıma da söyleyeceğim mahkeme MİT’ten Özdağ dosyalarını talep etsin. Davutoğlu’nu aynı zamanda TV’de düelloya davet ediyorum, gelsin tartışalım. Basın sözcüsü, bir arkadaşıma ‘Davutoğlu, Özdağ’ı kaale almaz’ demiş. Ya Ahmet sen kimsin? Sen Türk siyasetindeki ağırlığın sayın Erdoğan’ın sana verdiği ölçüdedir. Sen T.C’nin başbakanı, bakanı değil, Erdoğan’ın başbakanı, bakanıydın. Eğer Türkiye’nin başbakanı olsaydın Erdoğan seni pis bir mendili çöp tenekesine atar gibi siyasetten dışarı atmazdı. ‘Ümit Özdağ beni muhatabım değil’miş hadi oradan sen de küçük Ahmet! Kendisini TV’ye çağırıyorum ama kendisini küçük tanrıcık olarak gördükleri için TV’ye çıkmaya korkarlar.”

‘AKŞENER, AK PARTİ İLE İTTİFAKIN ZEMİNİNİ HAZIRLIYOR’

Cumhur ve Millet İttifakı’nı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kurduğunu söyleyen Özdağ “Erdoğan’a çağrısının nedenini kendi ayrılışını meşrulatırmak için. Meral Hanım AK Parti ile bir ittifakın zeminini hazırlıyor. Bu yerel seçime yetişmez ama ayrı girmesi bile dolaylı seçim ittifakıdır. Biz Kars ve Iğdır hariç tüm illerde kendi adayımızı çıkaracağız. Orada HDP’ye karşı bir adayı destekleyeceğiz. Ankara ve İstanbul’da niye jest yapalım ki? Bize jest yapılırsa kabul ederiz” dedi.

Hamas: Gazze’den Mısır’a göç olmayacak