Özdağ’dan Davutoğlu’na ‘MOSSAD’çı’ yanıtı!

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 6:15 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 6:15 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisine “MOSSAD’çı” diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na yanıt verdi. Özdağ, “Zerre kadar siyasi haysiyetiniz var ise sizinle istediğiniz televizyonda tartışalım. Ama onun için sizde olmayan bir organa ihtiyaç var” dedi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, 7 Ekim Cumartesi günü İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ adıyla saldırılarının ardından başlayan olaylarda altıncı güne girildi. Çatışmalarda bin 300 İsrailli, bin 417 Filistinli hayatını kaybetti. Çatışmalar hakkında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ polemiğe girdi.

Davutoğlu, parti grubunda yapmış olduğu konuşmada Özdağ’ı kast ederek şunları söyledi:

“Bir provokatör Türkiye’de halkı birbirine kışkırtmak için her türlü argümanı kullanan ve kendisinin MOSSAD’la ilişkisinin olduğunu da itiraf eden o provokatörlere sesleniyor. Eğer Amerika binlerce kilometre öteden Kudüs’te olan bir olay sebebiyle donanmasını harekete geçip, İsrail’e 8 milyar dolar yardım yapıp bölgeye gelebiliyorsa, Kudüs ve Filistin ve Mescid-i Aksa Amerika’nın meselesiyse, ondan önce bizim meselemiz. Bugün bizden hesap soranlara sesleniyorum İsrail ağzıyla konuşanlara sesleniyorum; sahip çıktınız mı Filistin’e? Neredeydiniz! Kaç kere barış yaptık, kaç kere İsrail-Gazze arabuluculuğu yaptım ben. Davutoğlu arabuluculuk yaparsa görüşmelere hazırız. Biz savaş yanlısı değiliz. Onurları için savaşanları sadece selamlarız.”

Özdağ, sosyal medya platformu X’ten yapmış olduğu paylaşımda, Davutoğlu’nun sözlerine şu şekilde karşılık verdi:

“Ahmet bey, siz bu ülkede 17 sene dışişleri bakanlığı, başbakanlık dahil olmak üzere görev yaparken bütün dosyaları görme imkanına sahip oldunuz. Merak edip sorsaydınız sizin döneminizde görev yapmış 2 MİT müsteşarı size benim dosyamı getirirdi. Siz de benim herhangi bir yabancı servisten eğitim almadığımı görür, TBMM’de kürsüden üstelik “itiraf etti” diye yalan söyleyerek ismimi vermekten korkarak saldırmazdımız. Ama düşük seviyeli bir siyasi ahlaksızlıkla saldırdınız. Sizinle mahkemede hesaplaşacağız. Bakalım Haziran-Kasım 2015 arası konusunda yaptığınız gibi kıvıracak mısınız? Ümit Özdağ’ı kastetmedim diyecek misiniz? Yoksa Özdağ’ı kastettim deme cesaretini gösterebilecek misin? Avukatım mahkemeden bütün güvenlik ve istihbarat kurumlarından benim MOSSAD veya başka bir yabancı servis ile ilişkim, eğitimim, Türkiye aleyhine bir angajmanım olup olmadığımın belgelerini var ise istemesini talep edecek. Mahkeme bitince bütün şerefsizlerin çenesi kapanacak. Tabii bu süreçte Musul Başkonsolosluğu “baskınını” da konuşacağız. Not: zerre kadar siyasi haysiyetiniz var ise sizinle istediğiniz televizyonda tartışalım. Ama onun için sizde olmayan bir organa ihtiyaç var.”

Ahmet Davutoğlu kürsüdeyken, “Hamas’a selam direnişe devam” sloganı attılar