Özdağ: 13 milyon sığınmacı ve kaçak rakamını Saray’dan ve AKP’den teyit ettirdim

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 11:20 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı 4:20 am

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Türkiye’de 13 milyon sığınmacı ve kaçağın bulunduğunu iddia etti. TELE1’e konuk olan Özdağ, iddiasını Saray’dan ve AKP Genel Merkezi’nden teyit ettirdiğini söyledi. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 15 Ağustos’ta Türkiye’de bulunan kaçak ve sığınmacı sayısının 13 milyon olduğunu iddia etti. TELE1’de Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet isimli programa konuk olan Özdağ, iddiasını Saray’dan ve AKP Genel Merkezi’nden teyit ettirdiğini söyledi. 

VATANDAŞLIK VERİLEN YABANCI SAYISI

Özdağ, 1 milyon 750 bin yabancıya vatandaşlık verildiği  iddiasından sonra iktidarda fırtınalar koptuğunu belirterek, “Büyük bir sır olarak saklanan rakamı nasıl elde ettiğimi söyleyemem. Yeniden düzenlemeye gitmek zorunda kaldılar. Onlar da merak etti nereden öğrendi diye” dedi. Özdağ’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“(Vatandaşlık verilen yabancı sayısını nasıl öğrendiniz?) İktidar tarafından en önemli sırlarından daha büyük bir sır olarak saklanan bir rakamı nasıl elde ettiğimi söylemeyeyim. Ben açıkladıktan sonra fırtınalar koptu. Yeniden düzenlemeler yapıldı. Onlar da merak etti nereden öğrendi diye.

(Türkiye’de bulunan kaçak ve sığınmacı sayısı) 13 milyon rakamını 5-6 ay önce öğrenmiştim. Geldiği kaynak itibarıyla sıkıntılar vardı kullanmamayı tercih ettim. Doğrulamam gerekiyordu. Ve iki farklı kaynaktan doğrulattım. Biri Saray’dan diğeri AKP genel merkezinde onaylattım. Devlet kayıtları ile uyuştuğunu görünce ifade ettim.

Aynı şekilde doğruladığım seçmen sayısını başka kaynaklardan aldım.

“AÇIKLAMAMDAN SONRA VATADANŞLIK ALAN SURİYELİ SAYISI ARTTI”

22 temmuzda bir basın toplantısı yaptım ve orada Suriyeliler dışında diğer vatandaşlık verilenlerin tek tek sayılarını verdim. Nüfus Müdürlüğü hemen yalanladı. Fakat Soylu benim açıkladığım Afgan rakamından daha fazla rakam paylaştı. 1.480 kişi. 22 temmuz itibarıyla almış olduğum Suriyeli rakamını paylaştım. Bugün vatandaşlık verilen daha fazladır çünkü aradan fazla süre çıktı.

Eski bir bakan önemli bir politikacı. 1 milyon 300 bin rakamın önüne geldiğin söyledi.

Suriyelilerin dışında 256 bin vatandaşlık verilmiş yabancı var. Toplamda 1 milyon 750 bine yaklaşıyor vatandaşlık verilen.

“SEÇMEN İTHALİ VARSA SEÇİM GÜVENLİĞİ YOKTUR”

Egemenliğimiz çalınıyor. Seçmen ithali yapılıyorsa Seçim güvenliği yoktur. Son seçim yasası seçim hakimlerinin güvenliği sarsacak şekilde gelişti.”

 

Özdağ: Hedef seçimlere kadar üç milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek