Özdağ: Hedef seçimlere kadar üç milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 1:42 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 2:38 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde düzenlenen basın açıklamasında “Hedef seçimlere kadar üç milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek. Seçmen ithali yoluyla Türkiye’de milli irade tahrip ediliyor” diye konuştu.

Ümit Özdağ, Süleyman Soylu’yu yalanladı! Türkiye’deki mülteci sayısı için yeni iddia

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, iktidarın seçimlere kadar üç milyon Suriyeliye vatandaşlık vermeyi hedeflediğini söyledi. Özdağ, “Vatandaşlık işlerinin doğrudan saraydan yapılmaya başlanmadığına dair bilgi var. Bu milli iradenin tahrip edilmesidir” ifadelerini kullandı.

ALTILI MASAYA SESLENDİ

Altılı masaya seslenerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mensur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi çağrısında bulunan Özdağ şunlar söyledi:

“Yabancılara vatandaşlık verdiler diye Kemal Beyi ve Meral Hanımı uyardıklarını biliyorum. Buna rağmen eğer susuyorsanız ve bu konuda ‘sorun yok’ diye açıklama yapıyorsanız kendi seçmeninizi kandırıyorsunuz demektir. Bunu yapmadığınızı ispatlamak için elinizde bir fırsat var. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın diğer altılı masada oturan liderler; sizi tekrar sağduyuya, Türk milletinin egemenlik hakkını savunmaya, bu vatandaşlık verilerek Türkiye’de milli iradeyi tahrip etmeye çalışmasına karşı cephe almaya ve artık altın gününe dönüşen altılı masa toplantılarıyla milleti oyalamayı bırakıp sayın Mansur Yavaş’ı aday göstermeye davet ediyorum. Türk milleti yoruldu. Türk milleti kazasız belasız herhangi bir sıkıntı çıkmadan Erdoğan sonrasında parlamenter demokrasiye dönmeyi arzu ediyor. Ekonomik krizin baskısı altında insanlar açbilaç büyük bir çöküşün ama bu çöküşün beraberinde getirdiği olağanüstü bir kızgınlığı yaşıyorlar. Sokaklar alev alev. Çarşı alev alev. Bu kadar ağır bir toplumsal bunalım yaşanırken yapılması gereken şey insanları umutsuzluğa ve umutsuzlukla beraber kontrol dışı muhalefete sevk edecek psikolojik alt yapıları oluşturmak değil, aksine insanlara değişimin umudunu verebilmektir. Bu doğrultuda biz nisan ayında yapmış olduğumuz teklifi tekrarlıyoruz. Sayın Mansur Yavaş’ın arkasındaki destek nisandan bu yana daha da artmıştır. Bizim aylar önce gördüğümüzü şimdi altılı masanın diğer siyasetçileri de televizyonlarda ‘sahada Mansur Bey görülüyor’ diye ifade etmeye başladılar. Günaydın. Yeni mi uyandınız? Sabah şerifleriniz hayır olsun. Kedi yavrusunun gözü bile üç günde açılıyor.

Mesele ne yazık ki olağanüstü ciddi önemli ve Türkiye’nin geleceğinin karanlık süreçlere terk edilmemesi ülkemizin istilasının durdurulması, milli irademizin sakatlanmasının engellenmesi için biz Zafer Partisi olarak şu ana kadar yapmış olduğumuz milli iradeyi temsil eden politikalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.”

 

Ümit Özdağ’dan ‘göçmen kaçakçısıyım’ diyen vatandaşa: Seni Zafer Turizm’de işe alacağım