Oyuncuların yaşamını yitirdiği kazada minibüsün sürücüsü ‘tam kusurlu’ çıktı

Yayın tarihi: 22 Kasım 2022 Salı 10:27 am - Güncelleme: 22 Kasım 2022 Salı 10:27 am

Amasya’da Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş’ın ölümüne neden olan kazayla ilgili tutuklanan minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş, hazırlanan kaza tespit tutanağına göre 8’de 8 kusurlu bulundu.

Amasya’da tiyatro oyuncularını taşıyan minibüs tıra çarptı. Kazada Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş hayatını kaybederken 8 kişi ise yaralandı.

Kazada yaralanan Melis İşiten, Filiz Özbek ve Aykut Bektaş, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi; Uğur Şalvarcıoğlu ve Özgür Ayaz ise Samsun’daki hastaneye sevk edildi. Ceyhun Fersoy ile Burak Gülçebi’nin hastane servisinde tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş’ın cenazeleri, ailelerine teslim edildi.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Öte yandan kazayla ilgili sürdürülen soruşturmada; süratli olduğu tespit edilen minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş ile TIR şoförü Hacı Ahmet K., gözaltına alındı. Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 sürücüden Aykut Bektaş tutuklanırken, Hacı Ahmet K. de adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

‘TAM KUSURLU’ ÇIKTI

Aykut Bektaş’ın, hazırlanan kaza tespit tutanağına göre 8’de 8 kusurlu bulunduğu, kaza yerinde ise fren izine rastlanılmadığı ortaya çıktı. DHA’nın ulaştığı savcılık ifadesinde Bektaş’ın, “110-120 gibi hızla gidiyordum. TIR aniden önüme kırınca kaza oldu. Kazadan sonra yaralılara yardımcı olmaya çalıştım. Çok üzgünüm. Keşke bu acı kaza yaşanmasaydı” dediği öğrenildi. Kaza sırasında TIR’ın süratinin 55 kilometre olup, sağ şeritte bulunduğu tespit edildi.

Kazada arkadaşını kaybeden Ceyhun Fersoy’dan duygusal paylaşım