Oya Ersoy, Mahsa Amini için TBMM’de saçlarını kesti!

Yayın tarihi: 5 Ekim 2022 Çarşamba 6:29 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba 6:34 pm

İran’da başörtüsü kurallarına uymadığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra katledilen Mahsa Amini için, HDP’li vekil Oya Ersoy TBMM’de saçını kesti.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İran’da Mahsa Amini’nin “başörtüsü kurallarına uymadığı” iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra güvenlik güçleri tarafından katledilmesinin ardından tüm dünyada kadınların isyanda olduğunu ifade etti.

İran’da kadın direnişi başladığından beri “200’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 5 bin kişinin tutuklandığını” belirten Ersoy, İranlı kadınların yanında olduklarını bildirdi. Ersoy, “Türkiye’de de kadınlar için eşitsizlik ve şiddet olduğunu” söyledi.

Tahran Başsavcılığı: Mahsa Amini protestolarında gözaltına alınan 400 kişi serbest bırakıldı

KÜRSÜDE SAÇLARINI KESTİ

Kadın düşmanlığı ve erkek egemenliğinin tüm dünyada ortak bir sorun olduğunu belirten Ersoy, “Bugün Mahsa Amini için evet 17 yaşında katledilen Nika için ve Nagihan Akarsel için ve erkek devlet şiddetiyle katledilen tüm kadınlar için… Türkiye’de ve dünyanın dört bir tarafında direnen kadınlar için kestiğimiz bu saçlarımız için yarın özgür günlerde hep birlikte savuracağımızı da hepimiz biliyoruz. İran’da ve dünyanın her yerinde haykırıyoruz ve eşitlik istiyoruz” dedi.

Ersoy, İranlı kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek için basın toplantısı kürsüsünde saçlarını makasla kesti.