Oy kullanmaya giden YSK Başkanı Ahmet Yener’den açıklama

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 11:09 am - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 2:45 pm

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener oyunu kullandı. Oy kullanmadan önce basın mensuplarına konuşan Yener, “Şu anda sorunsuz olarak oy verme işlemleri devam ediyor. İnşallah gün sonunda da sorunsuz bir şekilde oy verme işlemleri tamamlanıp sayım işlemlerine geçeriz” dedi.

Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı. YSK Başkanı Ahmet Yener de oyunu kullandı. Oy kullanmaya girmeden önce açıklamalarda bulunan Yener şu ifadeleri kullandı:

“Yurt çapında sorunsuz bir şekilde oy verme işlemleri devam etmektedir. 32 ilimizde saat 16.00’da, kalan illerimizde ise saat 17.00 itibarıyla oy verme işlemleri sona erecek. Yayın yasakları ise saat 21.00’de sona eriyor. Saat 17.00’dan sonra toplantı yaparak yayın yasaklarının 21.00’den önce sona erip ermeyeceği konusunda bir karar verip, bu kararı da kamuoyu ile paylaşacağız.
Bizim değerli basın mensuplarından şu an için bir isteğimiz var; saat 17.00’den sonra Yüksek Seçim Kurulu yayın yasaklarını kaldırmadan seçim sonuçlarına ilişkin herhangi bir paylaşımda bulunmamalarını rica ediyoruz. Şu ana kadar tüm siyasi partilerimiz ve vatandaşlarımız seçimle ilgili almış olduğumuz karara uydular. Saat 17.00’den sonra da biz yayın yasaklarını kaldırana kadar değerli basın mensuplarımızın da kurallara uymasını özellikle rica ediyoruz. Bu demokrasi şenliğinin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

IĞDIR VE KARS İDDİASINA YANIT

Yener, bir gazetecinin “Iğdır, Kars gibi illere güvenlik güçlerinin sevk edildiği iddiası var” şeklindeki sorusu üzerine, şunları kaydetti:
“Bu iddialar Kurul’a gelmiş ve değerlendirilmiştir. Oy verme esnasında kayıtlı olmayan bir seçmenin başka bir yerde oy kullanması söz konusu değildir. Kurul önüne bu tür konular gelirse de kurul değerlendirir ve bir sonuca varır. Bunlar iddiadan ibarettir. Şu ana kadar Kurul tüm iddiaları cevaplandırmış ve seçim ile tüm hazırlıklarını sorunsuz şekilde tamamlamıştır, seçim iş ve işlemleri sorunsuz şekilde devam etmektedir.”

YSK Başkanı’ndan sandık kurullarına ‘iftar’ uyarısı

Kaynak: TELE1