Otomobil sahipleri araçlarını sürekli olarak yenileme gereği duyuyor

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 20 Ekim 2021 Çarşamba 6:34 pm

Yapılan bazı araştırmalara göre  bu özellikle son dönemlerde daha fazla karşımıza çıkan bir durum. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Otomobil sahipleri araçlarını değiştirme konusunda eskisine göre biraz daha fazla aceleci davranıyor. Yaklaşık olarak 637 kişi ile yapılan araştırmalar sonucunda sürücülerin araçlarından çok çabuk sıkıldığı ortaya çıktı. Bu araştırma Ekim ayında yapıldı.

Ankete katılan birçok kişi araçlarını 1 ila 5 yıl arasında değiştirdiğini söyledi. Bu oran yaklaşık olarak yüzde 29,2’ye denk geliyor. 6 kilometreye ulaşan araçlarda arıza ve tamir gibi işler nedeniyle araç sahipleri çok fazla uğraşmak istemiyor. Bu ankete katılan kişilerin yüzde 18,1 gibi bir bölümü yılda bir kaç defa araçlarını değiştirdiğini söyledi.

Otomobil sahipleri

Yapılan yeni araştırmalar sonucunda Türkiye’de otomobil kullanımı konusunda ciddi bir fark olduğu ortaya çıktı. Mesela yüzde 13’lük kesim 10 yılda bir defa aracını değiştirdiğini söyledi. Yüzde 9,6 ise 5 yılda bir defa bu değişimi yaptığını belirtti. Listenin sonunda yüzde 7’lik bir kesim yer alıyor.

 

Genel olarak değerlendirildiğinde katılımcıların yüzde 23,2’lik bir bölümü araçlarına manevi anlamda büyük değer veriyor. Bu nedenle değiştirme konusunda çok çekingen davranıyorlar. Yine aracını düzenli olarak değiştirmek istemeyenler alım ve satım konusunda çekingen kalıyor. Otomobil sahipleri araçlarını değiştirme konusunda bu nedenlerden dolayı bazen aceleci davranmıyor.

Sıfır otomobil fiyatlarında büyük artış beklentisi

Araçların kilometresi arttığı zaman mekanik sorunlar ortaya çıkıyor. Bu durum uzun süreli kullanımların önüne geçiyor. Otomobil sahipleri mekanik problemler ile karşılaşmamak için aracın kilometresini çok arttıracak faaliyetlerden uzak duruyor.