Otobüsün camını kırmıştı! Aykut Erdoğdu’dan açıklama

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 12:27 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2022 Pazartesi 12:42 pm

CHP’li Aykut Erdoğdu, 2015 yılında otobüsün camını kırdığı görüntüler için sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 2015 yılı 1 Mayıs kutlamalarında gözaltına alınan eylemcilerin emniyete götürüldüğü otobüse binmek istedi. Otobüse alınmayan Erdoğdu, yumruk atarak aracın camını kırdı.

Görüntülerin sosyal medyada sık sık gündeme gelmesinden dolayı hesabından yaptığı paylaşımla açıklamada bulunan Aykut Erdoğdu, otobüs şoförünün aracı üzerine sürdüğünü belirterek “Otobüste çocuklara insanlık dışı muamele var… Otobüse binip yanlarında durmak istiyorum” diye yazdı.

Erdoğdu’nun açıklaması şu şekilde:

“Sürekli bu videoyu paylaşıp duruyorlar… Utanacağımı düşünüyorlar… 1 Mayıs’tı… Çocukları tutuklamışlar… Hepsi ters kelepçeli… Otobüste çocuklara insanlık dışı muamele var… Otobüse binip yanlarında durmak istiyorum… Otobüsü süren şoför aracı üzerine sürdü… Ve küfür etti… O ruh haliyle otobüsün camına vurdum ve cam kırıldı… Elim kanlar içinde kaldı… Otobüsler hareket etti… Emniyete gitti… Ben de peşlerinden gittim… Saatlerce ters kelepçe ile araçta bekletildiler… Tutuklu çocuklara çok kötü davrandılar… Kız çocukları çıplak aradılar… Hepsi öğrenci… O gece hayatımın en kötü gecelerinden biriydi… Sonra kamu malına zarar vermekten dava açıldı ve 11 ay hapis cezası aldım… Olanlardan utanıyor muyum? Asla… Sadece üzülüyorum…”

Aykut Erdoğdu’dan Erdoğan’a: Sen Part-Time Müslüman mısın?