Otobüslerle miting alanını kapatan AKP’li Belediye Başkanı provokasyonu savundu

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2023 Pazar 10:31 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 12:08 am

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum mitingi sırasında taşlı saldırıya uğradı. Birçok yurttaş, taşlı saldırı nedeniyle yaralandı. İmamoğlu, mitingi yarıda kesmek zorunda kaldı. İmamoğlu'nun mitingi öncesi alan belediye otobüslerini çektirip provokasyonun sinyalini veren AKP'li Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekman açıklama yaptı. Sekmen, açık bir şekilde kamera kayıtlarında olmasına rağmen taşların CHP'liler tarafından atıldığını iddia etti. İmamoğlu'nu belediyeciliği ile provokasyona kılıf bulmaya çalıştı. İmamoğlu'nu suçlayan Sekmen özetle şunları sarf etti:


"300 kişilik bir grup zaten, miting yapacak halleri yok. İstanbul ve Erzurum mitingine gölge düşürmek için gayret sarf etti. Taş atan kendileri, polisi zora sokan kendileri. Burası, miting alanı olmadığı ifade dilmiş. Esnaf ziyareti yapacağız denmiş. Zorla burada miting yaparsanız yapacak bir şey yok.

Bu olayın tek nedenini var bitişlerinin göstergesi. Terörle yan yana gelene bu aziz millet yetki vermez.

İstanbul'da yaşayan 16 milyon insan deprem olacak mı diye beklerken, belediye başkanı Türkiye turuna çıkmış. Hani ulaşıma, suya zam yapmayacaktın. Yazık günah değil mi İstanbulluya. Lafla İstanbul sevinmez.

Bu olayları bu kaos ortamı yarata bizzat İmamoğlu'nun kendisidir. Bu milliyetçi muhafazakar kentte onu karşılayacak zannetti. Size bu milletten destek yok. Şehrimizi karıştırmaya kimsenin hakkı yok.

Yasalara aykırı yaparsanız olacağı budur. Çok az bir süre kaldı, halkımız gerekli cevabı verecek. Erzurum'un hassas olduğunu Erzurum'un terör sevicilerine müsaade etmez
Yine Kaftancıoğlu seni bekliyoruz havalimanında. Nasıl kışkırtıcılık yapacağız diye bekliyor. Bu şehirden ancak selam göndeririz.

İşleri güçleri provokatörlük. Biz milliyetçi muhafazakar bir anlayışa sahibiz, mesajı halkımızdan alırız.

Olayları bir andan yarat arkasından toplumu suçla. Buna fırsat vermeyiz. olayları yaratan kendileri. Toplanan 200 kişi. Bin kişi bile yok. Cumhurbaşkanımızı 200 bin kişi karşıladı. Vatan bir bütündür bölünemez parçalanamaz."" />

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yarcımsı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı mitingi belediye otobüsleri kapatarak taşlı saldırıyı kışkırtan AKP’li Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, provokasyonu savundu. Sekmen, “Bu kaos ortamını yaratan bizzat İmamoğlu’nun kendisidir” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum mitingi sırasında taşlı saldırıya uğradı. Birçok yurttaş, taşlı saldırı nedeniyle yaralandı. İmamoğlu, mitingi yarıda kesmek zorunda kaldı. İmamoğlu’nun mitingi öncesi alan belediye otobüslerini çektirip provokasyonun sinyalini veren AKP’li Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekman açıklama yaptı. Sekmen, açık bir şekilde kamera kayıtlarında olmasına rağmen taşların CHP’liler tarafından atıldığını iddia etti. İmamoğlu’nu belediyeciliği ile provokasyona kılıf bulmaya çalıştı. İmamoğlu’nu suçlayan Sekmen özetle şunları sarf etti:

AKP’li Başkan kışkırttı ! MHP’lilerle birlikte Hüda Par görünümlü Hizbullah teröristlerinden İmamoğlu’na taşlı saldırı

“300 kişilik bir grup zaten, miting yapacak halleri yok. İstanbul ve Erzurum mitingine gölge düşürmek için gayret sarf etti. Taş atan kendileri, polisi zora sokan kendileri. Burası, miting alanı olmadığı ifade dilmiş. Esnaf ziyareti yapacağız denmiş. Zorla burada miting yaparsanız yapacak bir şey yok.

Bu olayın tek nedenini var bitişlerinin göstergesi. Terörle yan yana gelene bu aziz millet yetki vermez.

İstanbul’da yaşayan 16 milyon insan deprem olacak mı diye beklerken, belediye başkanı Türkiye turuna çıkmış. Hani ulaşıma, suya zam yapmayacaktın. Yazık günah değil mi İstanbulluya. Lafla İstanbul sevinmez.

Bu olayları bu kaos ortamını yaratan bizzat İmamoğlu’nun kendisidir. Bu milliyetçi muhafazakar kentte onu karşılayacak zannetti. Size bu milletten destek yok. Şehrimizi karıştırmaya kimsenin hakkı yok.

Yasalara aykırı yaparsanız olacağı budur. Çok az bir süre kaldı, halkımız gerekli cevabı verecek. Erzurum’un hassas olduğunu Erzurum’un terör sevicilerine müsaade etmez
Yine Kaftancıoğlu seni bekliyoruz havalimanında. Nasıl kışkırtıcılık yapacağız diye bekliyor. Bu şehirden ancak selam göndeririz.

İşleri güçleri provokatörlük. Biz milliyetçi muhafazakar bir anlayışa sahibiz, mesajı halkımızdan alırız.

Olayları bir andan yarat arkasından toplumu suçla. Buna fırsat vermeyiz. olayları yaratan kendileri. Toplanan 200 kişi. Bin kişi bile yok. Cumhurbaşkanımızı 200 bin kişi karşıladı. Vatan bir bütündür bölünemez parçalanamaz.”