Otizmli Tarkan Kubilay Ertuğrul, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon bölümünü 3,96 not ortalama ile bitirerek mezun oldu.

Tarkan Kubilay Ertuğrul, ön lisans eğitimi gördüğü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ndeki bölümünden birincilikle mezun oldu.

2 yaşındayken otizm teşhisi konulan Tarkan'ın hayatı mücadele ile geçti. Ailesinin de desteğiyle eğitime tutunan Tarkan Kubilay Ertuğrul, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon bölümünü 3,96 not ortalaması elde ederek birincilikle tamamladı.

Merdan Yanardağ: Mehmet Sevigen'e CHP'ye kayyım ol dediler! Merdan Yanardağ: Mehmet Sevigen'e CHP'ye kayyım ol dediler!

Mezuniyetinin ardından TRT Haber'e konuşan Tarkan, ''Animasyoncu olacağım ve aynı zamanda oyun tasarımcısıyım'' dedi. Annesi lisede her gün okuluna gittiğini, üniversitede de desteğini sürdürdüğünü anlatırken öğretmenlerinin de çok destek olduğunu anlattı.

https://twitter.com/trthaber/status/1801527576168399253

Kaynak: alinti