Otizmli kızı için yardım çağrısı yapan baba: Dayanacak gücüm kalmadı

Yayın tarihi: 8 Eylül 2020 Salı 9:14 am - Güncelleme: 8 Eylül 2020 Salı 9:21 am

5 yıldır otizmli kızıyla 2 bin 350 lira geçindiğini söyleyen Burhan isminde bir yurttaşın yardım çağrısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Haluk Levent yanıt verdi.

Burhan isminde yurttaş sosyal medya hesabından 5 yıldır otizmli kızıyla 2 bin 350 lira geçindiğini belirterek, “Hem ona hem kendime bakmak zorundayım. Benim kızımın annesi yok böyle devam ederseniz, çaldığım kapıları yüzümüze kapatırsanız bir babası da olmayacak. Elden gelen öğün olmaz gelse de vaktinde bulunmaz” diye yazdı ve yardım çağrısında bulundu.

‘DAYANACAK GÜCÜM KALMADI’

“Nereye gittiysem ya bakamıyorsan yurda ver dediler ya sana 100 yada 150 lira para verelim dediler” diye yazan baba Burhan, “Vicdanı olan hangi insan çocuğunu yurda verebilir? Beni yargılamak beni ezmek çok kolay ama yardımcı olmak insanca yaşatmak çok zor bunu anladım. Sizlerden istedim sadaka veya geçici çözüm değil, kalıcı bir çözüm. Başka derdimi nasıl anlatayım? Dayanacak gücüm inanın kalmadı bu mücadelem sadece kızım için” ifadelerini kullandı.

HALUK LEVENT KAYITSIZ KALMADI

Baba Burhan’ın yardım çağrısına kayıtsız kalamayan Haluk Levent paylaşıma, “Çok önemli bir konu bu. Kalıcı çözümler gerekiyor. Otizmli çocuklar ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Tabii ki Burhan ile ilgileneceğiz. Ya ‘yüzlerce Burhan ne olacak?’ diye de düşünmüyor değiliz” diye yazdı.

İBB Beyaz Masa da baba Burhan’la iletişime geçmek için harekete geçti.